Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 06.06.2012.
07:38
Blic A

SPS: Nek se Čeda pomiri s Dodikom

Bržem formiranju vlade oko DS i SPS pomoglo bi to da lider LDP Čedomir Jovanović izgladi odnose sa predsednikom RS Miloradom Dodikom. Kako saznaje, list "Blic" na potezu je lider LDP koji je najavio da će kontaktirati s Dodikom. Iako je predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče dao mesto mandatara Jorgovanki Tabaković, većina oko SNS gotovo je nemoguća.

 Da li će se pomiriti sa Dodikom

Dobro upućeni izvor lista “Blica” kaže da je izglađivanje odnosa između Jovanovića, čija bi stranka trebalo da bude jedan od članova vladajuće koalicije, i prvog čoveka RS Dodika jedna od spornih tačaka dogovora o budućoj parlamentarnoj većini na kojoj insistiraju pre svega iz SPS-a.

- Vlada Srbije i Republika Srpska moraju da imaju dobru i punu saradnju. To praktično znači da svi članovi Vlade moraju biti u situaciji da se ta saradnja nesmetano odvija - kaže izvor “Blica”.

Ovo je jedno od otvorenih pitanja koja su ostala posle peksinoćnjeg sastanka lidera DS Borisa Tadića, SPS Ivice Dačića i LDP Čedomira Jovanovića. Međutim, iako pregovori traju danima, još nisu precizirane ni sve tačke programa buduće vladajuće većine.

Razgovori se trenutno najintenzivnije vode upravo o ekonomskom programu.

Od pitanja o kojima je ostalo da se usaglase partneri jesu mere štednje koje ne bi ugrozile plate i penzije jer je uslov za koaliciju da nema zamrzavanja primanja.

Osim dogovora o merama za smanjenje deficita, ostalo je još da se lideri stranaka u budućoj vladi dogovore o ukidanju raznih državnih agencija.

- Stabilizacija kursa dinara i sve mere koje treba da prate proces rešenja problema kursa su takođe na stolu. Ova vlada se mora napraviti na čvrsto dogovorenim principima iza kojih će stati sve članice, kako bi zajedno radili, ali i snosili odgovornost - kaže sagovornik lista “Blic”.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić imao je juče prve razgovore o budućoj vladi.

Naspram njega su sedele dojučerašnje stranačke kolege.

On je mesto mandatara dao Jorgovanki Tabaković, međutim, ona neće imati pune ruke posla.

Odranije je poznato da SNS ne može u vladu sa DSS iako su pred drugi krug predsedničkih izbora najavili koalicioni sporazum koji ni do danas nije objavljen.

Uslov SAD i Brisela je vlada bez DSS koji strane diplomatije okrivljuju za paljenje ambasada na mitingu za Kosovo i Metohiju. Saradnja SNS sa demokratama nije moguća i to je do sada nekoliko puta ponovljeno iz DS. Na istoj liniji je i SPS, a iz ove stranke su čak i između dva predsednička kruga najavili da ostaju sa DS.

Iako je nova vlada, koju će po svemu sudeći činiti DS koalicija oko SPS i LDP, na korak do formiranja, malo je verovatno da će u sredu na sastanku kod Nikolića biti i saopšteno da je formirana nova parlamentarna većina. Ni u jednoj od stranaka ne žele da licitiraju datumima. Poruke iz DS i SPS su da vlada treba da bude stabilna i da reši probleme.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.06.2012. 08:19
Kakva sramota za Narod Srpski Ceda da bi stavio dupe na fotelju prodao bi i svoju Majku nema ta budala sta da se izvinjava Dodiku njegova izjava se ne oprasta, neka proba da se izvini svojoj Majci on zna odakle ona potice. Cedo ti si jedna obicna Poturcena magarcina .
Sreda 06.06.2012. 08:23
Najveći smrad ljudskog društva!
Sreda 06.06.2012. 09:58
Ceda je stvarno buducnost Srbije.. Od cega se obogatio. Od sluzenja Amerima i pljuvanjem svog naroda. Zlo .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online