Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 06.06.2012.
20:31
Beta A

Bajatović: Nismo se još složili za LDP

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je da se socijalisti još nisu složili da treći partner u vladi, pored Demokratske stranke (DS) i SPS, bude Liberalno demokratska partija (LDP).

Potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović
 

"Još niko nije potvrdio da je izabran LDP, jer treba i mi da se složimo s tim, niti je do sada zvanično rečeno da to mora biti LDP", rekao je Bajatović za TV B92 i dodao da postoje otvorena pitanja o odnosu prema Republici Srpskoj i Kosovu.

Upitan šta treba da učini LDP kako bi bio prihvatljiv za SPS, on je rekao da ta stranka treba da poštuje Ustav Srbije i da vodi zajedničku politiku u vladi.

Bajatović je rekao i da vlada treba da bude stabilna i da traje četiri godine i da zato SPS želi tačno da zna kako će izgledati njen ekonomski, socijalni i nacionalni program.

"SPS ne koči formiranje vlade, nego odgovore na neka pitanja još nismo dobili", rekao je Bajatović.

On je dodao da SPS pregovore o formiranju vlade vodi samo sa DS-om, ali ne napomenuo da "formalno i neformalno" o vladi "svi razgovaraju sa svima".

Bajatović je kazao i da se na današnjem sastanku predstavnika SPS-a i DS-a nije razgovaralo o kadrovskim rešenjima, već o politici koju bi nova vlada trebalo da vodi.

"Bilo je govora kako treba da izgledaju penzije, plate, budžet i gde ćemo zaposliti ljude", rekao je Bajatović i dodao da će ova vlada, ko god da bude u njoj, morati da vuče i nepopularne poteze.

On je još rekao da ga ne interesuje da li će niti odmrznut aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom.

"Mora da dođe do investiranja u Srbiji, da se uđe u investicionu potrošnju. Ne može MMF da skine investicione zajmove Srbiji zato što oni tako misle. I baš me briga šta misle dvorski ekonomisti", rekao je Bajatović, ali je dodao da je ipak očigledno da će Srbija imati aranžman s Fondom.

On je rekao da lično nije za povećanje PDV jer je to dugoročno loše rešenje, ali da može da bude jedan od iznuđenih poteza.

Bajatović je kazao da je sadašnja poseta predsednika SPS-a Ivice Dačića Moskvi ranije dogovorena i da tamo neće biti razgovora o formiranju vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.06.2012. 21:02
da se slazete sa predajom kosova? da se slazete da je rs genocidna tvorevina? da se slazete da srbija perfidno nestane zahvaljujuci necijoj podlosti i necijoj naivnosti? da se slazete da ne znamo sta je borko neuki po nalogu crnogorca potpisao sa albancima? MI SRBI IZ SRBIJE NEMAMO REZERVNU DOMOVINU,PRESTANITE SVI DA SE IGRATE SA ONIM STO SU NASI DEDOVI STVORILI!
Sreda 06.06.2012. 21:03
"Još niko nije potvrdio da je izabran LDP, jer treba i mi da se složimo s tim, niti je do sada zvanično rečeno da to mora biti LDP" -- KO je TO , sto treba ZVANICNO da vam kaze ..... -- Od koga vi to PRIMATE naredbe za "druzenje" sa LDP ??? -- KOJA je to VLAST ( vecina,predsednik,premijer,USA,NATO,EU,RU) ,TRENUTNO koja daje ZVANICNO SAOPSTENJE???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online