Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 07.06.2012.
17:22
Vestionline A

Meron: Presuda Šešelju 2013. godine?

Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron rekao je danas pred Savetom bezbednosti UN da očekuje da će presuda lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju biti izrečena do marta 2013. godine.

Podnoseći redovan izveštaj o radu Tribunala, Meron je pred Savetom u Njujorku rekao i da mu se često postavljaju pitanja o Šešeljevom zdravstvenom stanju. On naglasio je da Šešelj, kao i drugi pritvorenici u Sheveningenu, uživa najbolju moguću medicinsku negu i da Tribunal "preduzima sve moguće mere" da osigura njegovo zdravlje.

Vojislav Šešelj

Šešelj je optužen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93. Suđenje je počelo u jesen 2007, a završeno je u martu ove godine. Šešelj je u pritvoru od februara 2003, kada se dobrovoljno predao.

Predsednik Tribunala je najavio i da će do kraja ove godine biti izrečene presude generalu Vojske Republike Srpske Zdravku Tolimiru, optuženom za genocid u Srebrenici, i šestorici lidera bosanskih Hrvata, predvođenih Jadrankom Prlićem, optuženim za zločine nad Muslimanima u srednjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini, 1993-94.

Do kraja godine, biće okončano pet od osam suđenja koja su još na rasporedu rada Tribunala, rekao je sudija Meron. Prema njegovim rečima, samo procesi generalu Ratku Mladiću, optuženom za genocid u BiH, koji je u maju počeo "šest meseci" ranije nego što je bilo predviđeno, i Goranu Hadžiću potrajaće i posle roka za završetak rada Tribunala u decembru 2014. Početak suđenja Hadžiću, optuženom za zločine nad nesrbima u istočnoj Slavoniji, predsednik Tribunala je najavio za oktobar ove godine.

Pred "rezidualnim mehanizmom", telom koje će formalno naslediti Tribunal, biće razmotrene žalbe u postupcima protiv Radovana Karadžića, Mladića i Hadžića, kazao je sudija Meron.

On je dodao da bi se moglo desiti da bi, zbog nepredviđenih odlaganja, apelaciono veće i "rezidualni mehanizam" mogli zajedno da razmatraju žalbe u procesima Tolimiru, Prliću i Šešelju. Meron je ocenio da je Tribunal napravio "veliki napredak" u
sprovođenju strategije okončanja svog rada, ali se požalio i da taj posao ometa odlazak iskusnog osoblja na sigurnija radna mesta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.06.2012. 18:49
možete samo da mu pljunete pod prozor.... i da ga povučete...
Četvrtak 07.06.2012. 21:48
zasto ovaj covek lezi toliko u zatvoru,kad nije imao komandnu odgovornost.
Petak 08.06.2012. 07:58
Haski necasni sude i Predsednice tkz. medjunarodnog suda, koji je sve samo ne medjunarodni, kako te nije sramota da na pravdi Boga drzite coveka 10 godina u kazamatu bez osude?! Popisam vam se na cast!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online