Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.06.2012.
11:10
Večernje novosti A

Dačić traži veći broj resora

Koalicije oko DS i SPS u subotu bi trebalo da nastave pregovore o nacionalnom i ekonomskom programu nove vlade, a SNS pokušava da napravi većinu sa Koštunicom i Dinkićem, pišu beogradski mediji.

Čelnici koalicija oko DS i SPS trebalo bi u subotu da nastave pregovore o nacionalnom i ekonomskom programu nove vlade, čiju okosnicu će da čine ova dva tabora, a treći krak biće verovatno LDP. Mada je LDP javno ublažio svoje stavove o Kosovu i Republici Srpskoj, taj njihov preokret još nije garancija za sklapanje koalicije, navode ''Novosti''.

Ivica Dačić

Na stolu su ostale bolne ekonomske teme: saradnja sa MMF, povećanje PDV, zamrzavanje plata i penzija. Izvori beogradskog lista prenose da će socijalisti i PUPS saopštiti demokratama da ni po koju cenu ne pristaju da se zarade i penzionerski čekovi "zalede".

Osim toga, Dačićev blok verovatno će da traži još i resore zdravlja i socijalnog rada, uz postojeća četiri, tako da će i predstojeće kadrovske kombinacije biti komplikovane.

Sve ove zamke, koje čuče ispod pregovaračkog stola, daju impulse naprednjacima da i oni slažu svoj mozaik. ''Novosti'' saznaju da se njihov lider Aleksandar Vučić ponovo čuo sa Ivicom Dačićem, a u petak je razgovarao i sa Vojislavom Koštunicom i Mlađanom Dinkićem.

Socijalisti su, posle povratka svog lidera iz Rusije, spremni za nastavak pregovora sa demokratama, ali unapred upozoravaju da neće sve ići kao po loju. Oni ne taje da će tražiti veći kolač vlasti.


''Logično je da imamo više ministarstava nego do sada, jer smo na izborima duplirali broj glasova“, kaže Žarko Obradović, potpredsednik SPS.

Naprednjaci gaje nadu da će u finišu postizborne groznice uspeti da prigrle Dačića i povedu novu vladu.

''Čekamo da vidimo kakvi će biti rezultati pregovora između DS i SPS. Naš poziv socijalistima da idu sa nama u vladu i dalje je otvoren“, kaže Nebojša Stefanović, potpredsednik Glavnog odbora SNS.

Iza kulisa, naprednjaci su ispisali pozivnicu i Dinkiću, sa kojim su pre izbora bili u ratu. Lider URS u petak je poručio da neće razgovarati sa DS o vladi, dok se ne utvrdi da li Tadić vodi kampanju protiv njega.

Možda će slika buduće vlasti biti jasnija posle subotnjeg susreta lidera SPS, PUPS i JS sa kandidatom za mandatara Borisom Tadićem. Ako bude konkretnijeg dogovora, moguće je i da će Dačićeva koalicija u ponedeljak da prijavi skupštinsku većinu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Ako to ne učine, on će da nastavi konsultacije sa DSS. Da je nova vlada na dugom štapu dokazuje i to što još nije zakazan nastavak konstitutivne sednice Narodne skupštine, koja je bila najavljena za ponedeljak.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online