Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 11.06.2012.
14:08
Vestionline A

Mržnja nije porodična vrednost!

Veb sajt Gej strejt alijanse (GSA; Alijansa) je juče ponovo bio hakovan. Poslednji, ne prvi napad na sajt je po mnogo čemu drugačiji nego svi dosadašnji. Naime, na sajt GSA postavljena je tekstualna poruka na srpskom jeziku koja glasi "Srbijo, zapitaj se kuda ideš?!?!", praćena sa dve fotografije. Na prvoj fotografiji nalazi se par (muškarac i žena) sa bebom iznad koje piše "Ovo nudimo mi", dok se na drugoj nalaze dva muškarca čije su glave i torzo premazani bojom sa iscrtanim zastavama duginih boja, a iznad koje piše "Ovo nudite vi"....

Fotografije i poruka, koji su osvanuli na naslovnoj strani sajta Gej strejt alijanse
 

Sajt Gej strejt alijanse je u poslednjih par godina bio meta nekoliko hakerskih napada zbog kojih je GSA više puta menjala internet provajdere. Među tim napadima su bili i napadi hakerskih grupa sa Kosova, zatim napad hakera John the Ripper i drugih, koji su ili potpuno onesposobljavali sajt GSA ili su na početnoj stranici ostavljali poruke koje često nisu bile povezane sa oblašću kojom se GSA bavi.

U poslednjem slučaju tzv. porodične vrednosti su još jednom zloupotrebljene i istaknute kao nešto što je, kako tvrde mnoge desničarske organizacije u Srbiji, na suprotnoj strani vrednostima kao što su poštovanje i zaštita ljudskih prava LGBT osoba a koje su ovom fotografijom maksimalno banalizovane i karikirane.

I u ovom slučaju, kao i u mnogim drugim kada su u pitanju aktivnosti za poboljšanje položaja LGBT osoba i kada se "porodične vrednosti" obično povlače kao argument protiv, nema sumnje da je u pitanju ništa drugo do obična demagogija i neistina. Kada je u pitanju porodica, jedino je tačno da GSA zaista ima svoj stav o tome a to je - mržnja nije porodična vrednost, a pravdanje nasilja i netolerancija prema bilo kome ne smeju biti deo vaspitnog procesa bilo u obrazovnom sistemu, bilo u samoj porodici.

Sadržaj poruke koja pokušava, doduše nevešto, da Alijansi podmetne nešto što nije cilj i način njenog rada, kao i činjenica da je od svih LGBT organizacija sajt GSA jedini napadnut, nesumnjivo govore o tome da se radi o ciljanom i prethodno osmišljenom napadu baš na Alijansu, kao i pokušaju da se dezavuiše dosadašnji rad ove organizacije.

Zanimljivo je i to da se hakerski napad desio dan nakon splitskog Prajda koji je prošao bez incidenata i na kome su učestvovali i predstavnici GSA na čelu sa predsednikom GSA i izvršnom direktorkom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.06.2012. 14:21
GOVNA JEDNA VI IMATE GEJ PARADU.MI IMAMO SAMO OVU SLIKU LEVO.SRAM VAS BILO!!!!!
Ponedeljak 11.06.2012. 14:41
Sve bi to lepo bilo da nema te mržnje! mrzeći druge, ne misliš i ne radiš ni sebi dobro.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online