Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 11.06.2012.
12:26
Beta A

Dačić: Neprihvatljiv LDP, bez URS!

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da za koaliciju oko socijalista nije prihvatljivo da nova vlada bude sastavljena samo s Liberalno demokratskom partijom, bez Ujedinjenih regiona Srbije.

"Ne možemo s njima (LDP) da stvaramo vladu sa 126 poslanika. Mi smo za to da oni budu u vladi, ali ne i da vlada od njih zavisi", kazao je Dačić novinarima posle konsultacija s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o formiranju nove vlade.

Ako ne bude dogovora sa DS, socijalisti ulaze u pregovore sa SNS: Dačić i predsednik Nikolić
 

Dačić je rekao da koalicija SPS-PUPS-JS i dalje pregovara sa Demokratskom strankom i da će koliko sutra nastaviti razgovore. On je rekao da su predstavnici koalicije s predsednikom Srbije razgovarali o njegovom stavu o najvažnijim državnim, ekonomskim i socijalnim pitanjima.

Dačić je naveo da socijalisti ne koče sastavljanje vlade, već da za DS nije prihvatljiv URS. On je istakao da bi za SPS bilo teško da pravi vladu sa LDP-om zbog stava o Kosovu i Republici Srpskoj s jedne, a sa druge strane da razgovara o vladi sa SNS-om, a da u nju uđe i Demokratska stranka Srbije zbog njenog stava o Evropskoj uniji.

"Ako ne uspemo sa DS-om, eto pregovora sa SNS-om"

"Zato je neophodno praviti dogovore i kompromise. Ako razgovori s DS-om ne uspeju, razgovaraćemo s drugim bitnim političkim faktorima, sa Srpskom naprednom strankom", istakao je predsednik SPS-a i istakao da je interes Srbije da se vlada formira što pre.

U razgovoru učestovali i predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić i predsednik JS Dragan Marković
 

"Predsednik Srbije je rekao da je spreman da nam da mandat za formiranje vlade, akosmo u mogućnosti da formiramo parlamentarnu većinu. Složili smo se da je veoma važno da se vlada formira što pre i zato će se narednih dana voditi intenzivni razgovori sa strankama s kojima smo i do sada razgovarali i videćemo da li je uopšte moguće formiranje te parlamentarne većine", kazao je Dačić.

Živković: DS ne treba da pravi vladu

On je rekao da pitanje formiranja vlade ne treba da se svede na pritisak na koaliciju SPS-PUPS-JS i da se krivica prebaci na njih ako ne bude većine.

"Zato služi pritisak preko medija, ali zar misle da smo mi glupi", kazao je Dačić i naveo da pritisak vrše oni koji žele da se brzo formira vlada.

U razgovoru s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem učestovali su i predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić i predsednik JS Dragan Marković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.06.2012. 14:37
Kako god da bude,novi izbori su najrealniji,samo što tada nece moci da kradu pa ce u skupštinu uci oni koji to zaslužuju,a ne prevaranti.
Ponedeljak 11.06.2012. 15:19
Jedina kvalitetna vlada bi se mogla napraviti od koalicije sa potpuno reformisanom demokratskom strankom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online