Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 11.06.2012.
17:45 >> 19:43h
Beta A

"Daću sve od sebe za Srbiju"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je evropski put Srbije put budućnosti, da će u interesu Srbije sarađivati sa svima i da će u regionu voditi politiku mira, stabilnosti i saradnje.

Sarađivaću i sa istokom i sa zapadom: Tomislav Nikolić
 

"Gradiću prijateljstva po svetu, jer Srbija nema pravo da ima neprijatelje. Evropski put Srbije je put budućnosti, put ekonomskog prosperiteta i pomoći ću Srbiji da taj put nastavi", rekao je Nikolić na prijemu u Predsedništvu Srbije organizovanom povodom
stupanja na dužnost predsednika Srbije.

On je kazao da će u interesu Srbije "sarađivati sa svima, i na istoku i na zapadu, jer Srbija time samo dobija, a ne može ništa da izgubi", istakavši da će graditi prijateljstva po svetu, "jer Srbija nema pravo da ima neprijatelje".

Nikolić je naglasio da će u regionu voditi politiku mira, stabilnosti i saradnje.

"Srbija i njena deca upiru pogled u budućnost, zato neću dozvoliti da različiti pogledi na pojedine događaje iz proslosti ugroze našu zajedničku budućnost. Sve razlike i probleme rešavaćemo mirnim i demokratskim sredstvima, dijalogom, pre svega", rekao je Nikolić.

On je kazao da će štititi Ustav, poštovati i čuvati teritorijalni integritet Srbije i pokušati da objedini sve političke snage u zemlji da se utvrdi i sprovodi zajednička politiku prema Kosovu i Metohiji.

Nikolić je obećao da će sve svoje vreme, snagu, znanje i energiju posvetiti Srbiji, njenom razvoju i blagostanju građana.

On je rekao da će sarađivati sa budućom vladom, ali da će svaku vladu i njen rad, kao neko ko je dobio najšire narodno poverenje, nadzirati i kritikovati.

"Tražiću od nje i sam učestvovati u žestokoj borbi protiv kriminala i korupcije, neću se smiriti dok se ne sazna sve i ne pronađu krivci za pljačkašku privatizaciju koja je sprovedena u Srbiji. To sam obećao i od toga neću odustati", kazao je Nikolić.

Kako je rekao, svaki razgovor sa bilo kojim zvaničnikom iz sveta počeće i završiti molbom da njihovi investitori dođu i uloženovac u Srbiju.

"Spreman sam, svojim autoritetom, da pomognem, da i ovde, u našoj zemlji, sami obezbedimo neuporedivo bolje uslove za one koji imaju novac i koji mogu da zaposle naše radnike. Sveobuhvatne reforme počećemo od sebe. Moraćemoo da radimo, ali i da štedimo više", kazao je predsednik Srbije.

Nikolić je rekao da će troškovi njegovog kabineta, iako ne veliki, biti smanjeni, a da će to morati da urade i sve ostale institucije i državni organi, "kako bismo manje opteretili privredu, skinuli jaram sa narodnih leđa i okačili ga nama, političarima, oko vrata".

On je na kraju govora zahvalio bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću koji je obavljao tu dužnost u "prethodnom, izuzetno teškom, periodu", kao i komesaru EU za proštirenje Štefanu Fileu jer je uvek bio uz Srbiju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.06.2012. 18:41
postovani gospodine nikolicu, samo ako se okruzite domacinima srbije ,srbima iz srbije dacete sve od sebe za srbiju. srbiju su stvorili moji preci i preci ostalih nasih ,pa nije prirodno da ne participaramo u sistemu vlasti srazmerno nasoj brojnosti. oni koji su dosli u srbiju po nacionalnom kljucu bivsih jugo drzava su zastitnici interesa svog ili mog naroda?
Ponedeljak 11.06.2012. 19:33
To bi vredelo videti kako bi Nikolić sebi i svojim kolegama okačio jaram, koji je skinut sa naroda. Parole, parole, parole...parole.
Ponedeljak 11.06.2012. 21:55
Toma je legenda a i Boris je simpa, sta god da rade pita se Evropa to znaci da nece nista uraditi posto Evropi tako odgovara, ako bi Srbija bila jaka oni bi nasli nesto trece, logicno malo zasto je Nemacka jaka velika zemlja ima sistem od zdravstva do ekonomije a i komsije sve kupuju od njih a kako mi da uradimo nesto na Balkanu kad mi nemamo sistema komsije nas mrze i 5% nasih gradjana a Evropa nas siluje ??? Jedini put Srbije je trziste u njoj i u Republici Srpskoj a posle toga izvoz u Rusiju i to je to ... Samo treba gledati sta Rusima fali i to proizvoditi ... Evropa to jest Nemacka ima sve ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online