Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 11.06.2012.
20:53
B92 A

"Nikolić ne ide po packe u Brisel"

U Briselu će od Tomislava Nikolića tražiti da se vrlo jasno izjasni o pitanjima Kosova i dobrosusedskih odnosa, rekao je za B92 Dragomir Janković.

EU ne interesuje saradnja među susedima: Dragomir Janković
 

Izvršni direktor Evropskog ekonomskog instituta Dragomir Janković je, gostujući u emisiji “Između dve vatre” TV B92, rekao da "Nikolić ne ide po packe u Brisel, jer EU nije u tolikoj meri zainteresovana za međusobnu saradnju među susedima, koliko je zainteresovana da ne eskalira međusobni sukob."

On je podsetio na negativan imidž koji Srbija ima u tom smislu, a zbog prošlih događaja, i napomenuo da Nikolić mora da pazi na retoriku.

Janković je rekao da svakako nije dobro što na inauguraciji nije bilo predstavnika iz zemalja iz regiona, izuzev predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, a o dolasku evropskog komesara za proširenje Štefana Filea on kaže:

”Nije evropski komesar onaj ko će odlučivati o srpskoj budućnosti, mene bi više radovalo da su došli predstavnici Rusije, SAD…”

On je rekaao da nedolazak predstavnika iz regiona indirektno predstavlja svojevrsni “zazor na izbor predsednika Nikolića”.

Janković je dodao da su tome doprinele i Nikolićeve izjave .

“Predsednik mora da postupa u skladu sa interesima Republike, u nekim prvim izjavama dao je lični ton što nije dobro. Država kao što je Srbija mora da ima skladniju međunarodnu politiku.”

On je rekao da pred Srbijom nije samo pitanje Kosova, već da se moraju otvoriti i sva druga nerešena pitanja između Srbije i Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a napomenuo je i da se ne smeju zanemariti pitanja i vlaške manjine, podsećajući da je zbog njihovog položaja Rumunija reagovala neposredno pred odluku o dodeljivanju statusa kandidata, ali i slična pitanja.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.06.2012. 21:54
ALO EVROPO !!!!... ..... SAMO nas ostavite na miru i ne dirajte nam zemlju i ljude i nikad nece biti problema sa Srbima...... ...... SJASITE nam sa grbace i sa nase zemlje ... prosto je. Sta ima da se izjasnjava predsednik o nasoj teitoriji KiM ..? Pise sve u ustavu !
Ponedeljak 11.06.2012. 21:22
Draga Evropo, neka dodje nas Presednik kod vas i treba komsije smo, a sta vi nama nudite ? Bolji zivot, Sigurnost ? A sta da vam damo za to Kosovo ili Rude ili Reke sta bre hocete ? Pitaj ih Tomo sve i kazi narodu, a ne da nas zeke jos sto godina .. I ajmo brate na Glasanje pa da vidimo sta narod hoce ali nas u Srbiji to Ne Interesuje zato nam i manjine vladaju kao onaj bolesnik Zukorlic, zato Srbine spavaj i nemoj da glasas a posle ce nasa DECA opet morati pusku u ruke i da ginu tu smo najaci :-(
Utorak 12.06.2012. 11:55
Uopšte ne postoji sumnja kakvu će politiku Nikolić da vodi, samo onakvu kakvu aminuje Zapad. Čovek postigao nemoguće, od seljaka, do predsednika koji mora da raportira.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online