Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 15.06.2012.
06:03
Alo! A

Dačić dao "fore" Tadiću sedam dana

Ivica Dačić, lider SPS-a, započeće pregovore s naprednjacima o formiranju nove vlade ukoliko za sedam dana koalicije stranaka okupljenih oko DS-a i SPS-a ne postignu dogovor i ne obezbede parlamentarnu većinu.

Evo ti sedam komada fore - ako to ne iskoristiš, zvaću Tomu da bude plejmejker: Ivica Dačić i Boris Tadić
 

Kako piše beogradski “Alo!“, pozivajući se na izvor blizak pregovaračkim timovima demokrata i socijalista, Boris Tadić i Ivica Dačić trebalo bi na sledećem sastanku, koji se očekuje u nekoliko narednih dana, da konstatuju imaju ili nemaju većinu.


- Taj sastanak će biti presudan. Ukoliko ne bude bilo dogovora o većini, socijalisti su jasno poručili da nema ni govora da idu na nove izbore, već da će krenuti u pregovore s naprednjacima. Dakle, ili će se Dačić i Tadić dogovoriti ili ništa od te vlade. U slučaju da nema dogovora, SPS kreće u pregovore s naprednjacima, a to bi najbrže moglo da bude sredinom iduće nedelje. U svakom slučaju Srbija će imati vladu najkasnije za dvadesetak dana, a vrlo brzo znaćemo da li će njenu okosnicu činiti DS i SPS ili SNS i SPS - priča naš sagovornik.
 

Vučić: Spremni smo!

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je za “Alo!“ da je spreman da razgovara s koalicijom SPS-PUPS-JS.

- Mi smo spremni da s njima razgovaramo o budućoj vladi. Ne bežimo od odgovornosti - poručio je kratko Vučić.

Ukoliko se Tadić i Dačić ipak dogovore, vladu bi pored njihovih koalicija, činili i URS i delovi “Preokreta“.


- Ta vlada imala bi najverovatnije 17 resora. Demokratskoj stranci bi pripali spoljni poslovi (Tadić ili Milica Delević), poljoprivreda (Petrović), odbrana (Šutanovac), socijala (Ljajić)... SPS dobija policiju (Dačić), prosvetu (Obradović), infrastrukuturu (Mrkonjić) i sport (Branko Ružić). PUPS traži ekonomiju, a kandidat je Milan Krkobabić. Što se tiče zdravlja, ako taj resor pripadne DS-u, kandidat je Đorđe Bajec, a ako ode SPS-u, mogući ministar je direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić. Mlađan Dinkić u ovakvoj vladi traži finansije i NIP, dok bi predstavnici „Preokreta“ Zaharije Trnavčević i neko iz SPO dobili mesta državnih sekretara. Čedomiru Jovanoviću bi pripalo neko od profitabilnijih javnih preduzeća. Visoke funkcije u finansijskim i bezbednosnim strukturama planirane su za Borisove najbliže saradnike Miodraga Rakića i Jovana Ratkovića, ali i Dačićeve - Ivicu Tončeva, Petra Škundrića i Dragana Markovića Markonija - otkrio je sagovornik lista “Alo!“.

POVEZANE VESTI

Petak 15.06.2012. 09:16
Sutanovac odbrana, infrastrukturu Mrkonjic, Dinkic ne ide nigdje bez finansija, a ekonomiju strucnjaku za penzije ! Da nije tragicno, bilo bi komicno ! Neka zadrze staru vladu, ne vidim neke " promjene " !
Petak 15.06.2012. 12:18
A kada sve izdele,još 4 godine tuge,plača,bede i sirotinje za ostatak Srbije...................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online