Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 21.06.2012.
22:39
Blic A

Vučić nudi Dačiću mesto premijera, ali ne i MUP

U narednih nekoliko dana biće jasno ko će formirati vladu ili makar ko će biti njen stožer - demokrate ili naprednjaci. Mada se u javnosti poslednjih dana kao glavni krivac pominje Mlađan Dinkić i Ujedinjeni regioni Srbije, beogradski “Blic” piše da dogovor u stvari koči lider socijalista Ivica Dačić, koji sada traži i premijersku poziciju.

Da li će biti saradnici u novoj vladi: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić
 

- Pošto je dobio jaku ponudu od Srpske napredne stranke, Dačić je povećao svoje zahteve i pred demokratama. Osim što insistira na resorima koje je imao i u prošloj vladi, predsednik SPS traži i mesto predsednika vlade, ali i da ostane ministar policije - navodi izvor “Blica” iz vrha Demokratske stranke.


- Dogovor o ključnim principima ekonomskog programa je skoro postignut. Sve zavisi da li će Tadić pristati na sve što traži Dinkić, a to su resori ekonomije i finansija - navodi naš izvor.
 

Sastanak Tadić - Dinkić

Kako piše “Blic“, u sredu kasno popodne održan je sastanak predsednika DS i URS Borisa Tadića i Mlađana Dinkića. Razgovor je trajao dva sata i protekao je u prijatnoj atmosferi, ali dogovor još nije postignut, kaže sagovornik “Blica”, uz ocenu da je i sam susret Tadića i Dinkića “dobar znak”, kao i da se mogu očekivati njihovi novi sastanci.

Novinarima “Blica” je iz više izvora rečeno da je vlada SNS - SPS - URS na čelu sa Dačićem u ovom trenutku izglednija. Veliku podršku lider socijalista dobio je od Ruske Federacije, gde mu navodno nude i povoljne kredite za Srbiju u vrednosti od nekoliko milijardi evra. Naravno, samo u slučaju da on bude novi premijer. Kako je ranije potvrđeno, Dačić će po drugi put u kratkom roku ponovo otputovati u Moskvu, gde je neposredno pre izbora bio i Tomislav Nikolić, tada lider SNS, kao i Mlađan Dinkić.


Aleksandar Vučić, lider SNS, izjavio je da je potencijalnim koalicionim partnerima ponuđen “fer i korektan dogovor za formiranje nove vlade”. Imajući u vidu šta se sve nudi socijalistima i ursovcima, ta ponuda je i više nego izdašna. Prema izvorima “Blica“, naprednjaci nude Dinkiću sve ekonomske resore i zdravstvo, dok je lideru SPS ponuđena premijerska pozicija.


- Socijalistima SNS nudi mesto predsednika vlade i sve resore koje su do sada imali, osim Ministarstva unutrašnjih poslova, na čijem čelu želi da se nađe Vučić. Sa druge strane, Dačić ne bi da se odrekne policije i predlaže lideru naprednjaka mesto šefa diplomatije, što on odbija. Posle onog što mu je Vučić ponudio, lider SPS ne pristaje na manje ni kod demokrata - kaže sagovornik “Blica”.

Nema dogovora bez socijalista

Aleksandar Vučić, v.d. predsednika SNS, rekao je ranije da je socijalistima data ponuda, ali da još nema konkretnog dogovora.


- Mi smo ponudili dogovor i spremni smo da formiramo vladu u roku od nekoliko dana. Nismo dobili nikakav odgovor, sem da će ga možda biti ako ne uspeju njihovi pregovori s drugim partnerima. Razgovarali smo samo sa SPS, a o drugim strankama ne želim da govorim, jer koalicije ne može biti ako u njoj nema socijalista - naveo je Aleksandar Vučić.


Na pitanje da li bi mu smetalo da Ivica Dačić bude premijer, Vučić je odgovorio da ne želi da se izjašnjava o tome, ali da, što se tiče Srpske napredne stranke, nema partijske i lične političke sujete, i ne mora da zauzme sva mesta u državi. Takođe je istakao da ne misli da je realno da Srpska napredna stranka formira vladu sa Demokratskom strankom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.06.2012. 22:48
Dacic i Dinkic ce preuzeti svu vlast kad uzmu sva ministarstva i premijersko mesto..... ..... Ovi ostali morace sad izmisljati nova ministarstva za svoje clanstvo !
Četvrtak 21.06.2012. 23:35
Mali Ivica sve pohlepniji....a svi zajedno BUVLJAK !!
Četvrtak 21.06.2012. 23:37
Ludilo se nastavlja! Ili ne prestaje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online