Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 24.06.2012.
22:52
Beta A

"Vlada može i bez URS-a, ali nas zovu"

Članica predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Verica Kalanović izjavila je da ne zna kada će biti formirana Vlada Srbije i da formiranje Vlade ne zavisi od predsednika URS-a Mlađana Dinkića.

"Navala" na URS zbog stručnosti

"Nova Vlada može biti formirana i bez URS i bez Dinkića, kao što su mogle i prethodne Vlade u kojima smo učestvovali, ali nisu bile (bez Dinkića) jer su nas pozivali", rekla je Verica Kalanović televiziji B92.

Verica Kalanović, koja je i potpredsednica odlazeće Vlade, navela je da se ni sada, kao ni ranije, URS i Dinkić nisu nudili niti nametali, nego su ih zvali u Vladu, a zvali su ih jer je, kako je navela, Dinkić jedan od najsposobnijih političara i jer u toj stranci ima mnogo sposobnih ljudi. 

Dobijena nova formula za vladu?

Verica Kalanović navela je da URS u razgovorima o Vladi nije tražio resore, jer sa Demokratskom strankom (DS) Borisa Tadića "nije zvanično razgovarao" o Vladi, nego je "zvaničnih" razgovora bilo samo sa koalicijom oko Socijalističke partije Srbije.

Ipak hoće finansijski sektor?

Verica Kalanović izjavila je da URS želi da u budućoj Vladi utiče na vođenje javnih finansija.

"Nećemo ući u Vladu u kojoj uopšte nećemo biti u mogućnosti da utičemo na vođenje javnih finansija, jer ako se budu vodile kao danas i u proteklih šest godina, onda je sigurno da ta Vlada ne može da bude uspešna. Nova vlada mora da vodi novu politiku, naročito u oblasti javnih finansija", rekla je Verica Kalanović televiziji B92.

Potvrdila je da je Tadić preko njegovog saradnika Miodraga Rakića ponudio da URS uđe u Vladu ali bez Dinkića i da je ona Rakiću uzvratila pitanjem da li bi DS promenio Tadića kao mandatara.

"Nema uslovljavanja po pitanju personalnih rešenja niti o tome da li će Vlada biti formirana sa nama ili bez nas i mi smo potpuno spremni i da budemo opozicija u parlamentu, ali nećemo biti opozicija državi", rekla je Verica Kalanović i navela da su SPS i DS prihvatili delove ekonomskog programa URS-a koji se zasniva na povećanoj proizvodnji i podršci privredi, prvenstveno malim i srednjim preduzećima.

Verica Kalanović, koja je i potpredsednica odlazeće Vlade Srbije, navela je da "nema uvid u stanje finansija".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.06.2012. 06:08
Zna se da je Dinkić "sposoban", kao i ova ženska osoba.
Ponedeljak 25.06.2012. 04:30
Истина је да га чека робија, али како своји људи да га пошаљу на доживотну робију? Истина је и да га зову сви за формирање владе, јер су исти и Николић и Тадић. Са ким год да уђе у владу, нама ће исто бити. Занимљиво је само то што Коштуница ћути. А и шта год да каже, опет је исто. Да нису покрали Радикале и Двери, била би друга прича. Нико не може да ме убеди да су избори регуларни и да поменуте две странке нису прешле цензус а да ово говедо са слике и онај што омаши вену кад се боде - јесу. Западу се коначно остварила жеља да у нашој влади више не постоји опозиција и да ће сваки амандман који буде постављен на гласање бити изгласан макар то било и противуставно. Нека нам Бог помогне
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online