Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 01.07.2012.
22:49
Beta A

"Delo": Ako Dačićeva vlada preživi, Tadić je politički mrtav

Slovenački list "Delo" je ocenio da je lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, kojem je srpski predsednik Tomislav Nikolić dodelio mandat za sastav nove vlade, požurio sa izjavom da ga ne zanima nebeska Srbija,.

Ivica Dačić i Boris Tadić nisu našli zajednički jezik
 

"Delo" piše da "ako je koji srpski političar svestan kada šta treba zaboraviti i kada se čega setiti sigurno je to Dačić, koji je 2008. izveo životnu političku trgovinu."

"Vođa socijalista je u stilu Miloševića u predizbornoj kampanji sa rečima 'Malo morgen!' Borisu Tadiću i Tomislavu Nikoliću, koji su bili uvereni u glatku pobedu poručio da prave račun bez krčmara," navodi list i podseća da je "na srpskim superizborima Dačić položio ispit i zbog toga, jer se Demokratska stranka i Srpska napredna stranka nisu mogle dogovoriti o velikoj koaliciji."

Delo, međutim, dodaje da "iako se u političkom pokeru pobeda osmehuje Dačiću, kamen spoticanja ostaje činjenica da se za krmu srpske vlade najverovatnije vraća bivši poverenik srpskog vožda, koji je nakon 2000. i narodnog ustanka bio skinut sa položaja i izručen" Haškom tribunalu.

Ako Dačić sastavi parlamentarnu većinu i novu vladu, koja bi preživela do kraja mandata, lideru DS Borisu Tadiću preti politička smrt, navodi Delo.

"Demokratska stranka uprkos tome nije potpuno bez aduta," piše list i dodaje da je "srpska vlada kupovala mir zaduživanjem", kao i da javni dug iznosi oko 55 odsto BDP, "Narodna banka Srbije sprečava drastičan pad dinara neprestanim zahvatanjem iz deviznih rezervi, a budžetski manjak je težak oko dve milijarde evra."

Demokrate, piše još Delo, mogu računati na to da je Dačiću "moguće prigovoriti na mnogo čemu" i da "nova vlada neće biti kadra rešiti novu krizu."

Demokrate može na vlast vratiti jedino "srpska repriza grčkog scenarija," zaključuje se u vikend izdanju lista.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.07.2012. 23:00
Ne preti politička smrt samo Tadiću već i celoj Demonkratskoj stranci! Zapravo kolike god dugove su ostavili Demonkrate neće biti teško preteći i narodu se pokazati uspešnijim jer su oni bili gomila nesposobnjakovića i neznalica a usto su bezpogovorno slušali spoljne neprijatelje koji su sa mržnjom rastakali Srbiju.
Ponedeljak 02.07.2012. 00:32
zlovenci ..gonite se u stoPM...kako su mi ti austrijski konjushari odvratni..shta bi glupim srbima da ih za vrijeme drugog svjetskog prime i hrane u svojoj kuci,,a onda im 1991 ubijaju djecu iz zasjede kao zhvalnost za gostoprimstvo..da ja zivim u srbiji ,,ne bi meni ni jedan tamo mirno hodao..mamicu im konjusharsku.
Ponedeljak 02.07.2012. 02:04
Odavno je on politicki pokojni,.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online