Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 03.07.2012.
17:22 >> 19:09h
Beta A

Riker razgovorao sa liderima stranaka

Američki zvaničnik Filip Riker razgovarao je tokom dana sa liderima naprednjaka, socijalista i URS-a, a samo je iz Liberalno demokratske partije saopšteno o čemu je predsednik LDP-a razgovarao sa Rikerom.

Došao u posetu ili da "sastavlja" srpsku vladu: Filip Riker

Sastanak mandatara za sastav nove vlade Ivice Dačića i zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara trajao je nešto više od sat i po u Palati Srbija, a Dačić i Riker nisu novinarima davali izjave.
 

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić prethodno je ručao sa Rikerom. Funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je ručak trajao jedan sat, ali da su se Vučić i Riker dogovorili da o detaljima sastanka ne obaveštavaju javnost. Na pitanje da prokomentariše pisanja medija da je povod Rikereve posete lobiranje za veliku koaliciju SNS i DS, Stefanović je rekao da naprednjaci ne učestrvuju u bilo kakvim medijskim spekulacijama.

"Inače smo imuni na pritiske", dodao je Stefanović.
 

Riker se sastao i sa Dinkićem ali ni iz URS-a nije saopšteno o čemu su pričali.
 

Čedomir Jovanović u razgovoru sa Filipom Rikerom preneo je da LDP može da bude samo "efikasna i beskompromisna opozicija" i da se vlada ne pravi da bi se ispunile "sve želje" lidera SNS, SPS ili URS.
 

"Ne pravi se vlada da bi se ispunjavale sve želje Dačića, Vučića ili Dinkića, nego da bi se odgovorilo na probleme društva i potrebe građana", rekao je Jovanović na sastanku sa Rikerom, a saopšteno je iz LDP.
 

On je Rikeru rekao da je LDP prekinula razgovore o formiranju vlade kada je postalo očigledno da je sa socijalistima nemoguće postići saglasnost o promeni dosadašnje "pogrešne politike".

"Zato razgovore SNS, URS i SPS o vladi vidimo kao poslednju fazu politike demagogije i populizma, koja je uništila zemlju, i zbog toga možemo da budemo samo efikasna i beskompromisna opozicija", rekao je Jovanović.

Lider liberala je rekao i da nije bilo spremnosti da se stavi tačka na dezorijentisanost zemlje, zavede red u javnim finansija, radi na ozbiljnim reformama u obrazovanju, zdravstvu i svim drugim segmentima društva kojima je potrebna hitna modernizacija kako se u potpunosti ne bi urušili.

"Za nas je apsolutno neprihvatljivo svako bežanje od ključnih poslova kao što su integracija Srbije u Evropu, stvaranje kvalitetnijih odnosa u regionu, kreiranje ambijenta za razvoj tržišne ekonomije, razvoj i dalja afirmacija građanskih i medijskih sloboda, vladavine prava", poručio je Jovanović i dodao da je od početka svima bilo jasno da bi ulazak LDP-a u vladu predstavljao raskid sa politikom koja je upropastila zemlju.

On je na sastanku sa Rikerom rekao da smatra da je situacija u kojoj se zemlja nalazi epilog pogrešne politike koja se godinama vodila, a koje su obeležili ili obračuni sa idejom moderne Srbije koju je gradio Zoran Ðinđić ili propuštene prilike da se Srbija na taj politički kurs vrati.

Sastanku Jovanovića i Rikera prisustvovali su zamenik predsednika LDP-a Nenad Milić, potpredsednik te stranke Ivan Andrić i član Predsedništva LDP-a Bojan Ðurić.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.07.2012. 17:24
Разговарао са својим људима-издајницима.
Utorak 03.07.2012. 17:36
Ako dozvolimo da nam najveći neprijatelji prave i ovu vladu onda nek nam je Bog u pomoć..
Utorak 03.07.2012. 19:19
Ima li neko da je danas ovoga poslao u p.m. i da je pokazao da imamo mu.a? Znam..obilo nam se o glavu više puta ..setim se Slobe i Gazimestana...i ignorisanja ambasadora USA...ali ljudi moji..to smo pravi mi..! TO SU SRBI KOJE JE POŠTOVAO CEO SVET..O KOJIMA SU PISALI SVI..KOME SU SE DIVILI...MALI NAROD KOJI GINE ZA ISTINU I SLOBODU I KOJI RATUJE SA NAJVEĆIM SILAMA SVOGA VREMENA AKO TREBA ! MI NE MOŽEMO BITI NAROD SLUGA..PODANIKA..ROBOVA..TO NIJE U NAŠIM GENIMA KOLIKO GOD NAS NEKO UBEĐIVAO DA JE BOLJE ĆUTATI..TRPETI..UMILITI SE SILEDŽIJI...NEEEE !!! TO NISMO MI !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online