Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 03.07.2012.
22:19
NIN A

Tadić: Nova vlada po želji tajkuna

Boris Tadić, lider Demokratske stranke u intervjuu za NIN priznao je da je DS bila finansirana od strane tajkuna, ali da je on to prekinuo.

Tadić: Tajkuni finansirali DS, ali sam ih ja oterao
 

On je dodao i da su neki od srpskih tajkuna želeli da mu vide leđa jer su "prvi put u poslednjih 20 godina predstavnici te socijalne grupacije morali da čekaju na sastanak kod njega, a ne da ulaze na otvorena vrata".
 

"Tada je nastala ova vrsta odnosa, zbog kojeg su želeli da mi vide leđa. Oni ostvaruju svoje interese, iako, sasvim sigurno, neki od njih imaju mesto u srpskoj privredi, mogu da doprinesu, ali po pravilima igre, ne tako što koriste privilegije koje im država obezbeđuje da uvećavaju svoje bogatstvo, što posluju u okolnostima gde ne pokazuju konkurentnost. Prethodne četiri godine, žao mi je što naša javnost nije upoznata, došlo je do prekida načina u komunikaciji između vlasti i predstavnika krupnog kapitala na način kako je to bilo u prošlosti i to je velika stvar za Srbiju", rekao je Tadić.

Nema pregovora sa SNS

 

Tadić je negirao da će podneti ostavku, i obajsnio da to od njega nisu tražili organi stranke. Na pitanje da li je moguća velika koalicija DS i SNS, te da li će on biti njen premijer, rekao je da nije prorok, ali i da u ovom momentu nema pregovora između te dve stranke na bilo kom nivou.

On je potvrdio da je vlada SNS-SPS-URS, ona koju tajkuni žele da vide. Na pitanje da li je to Miroslav Mišković odgovorio je:"Mislim da da. Verujem da je to" i dodao da je sasvim siguran da Mišković ne želi vladu u kojoj bi bili on i DS.

U intervjuu za NIN, Tadić je prihvatio da je odgovoran za rezultat izbora, i objasnio da ne želi da prebacuuje odgovornost, jer je on taj koji je izgubio predsedničke izbore. Naveo je i da se zalaže za ispitivanje odgovornosti i demokratske promene u DS, ali ne za čistku po principu staljinističkih metoda. Potvrdio je da je DS platila između ostalog cenu bahatih ljudi iz njenih redova i dodao da će, ukoliko se neko nezakonito obogatio iz DS, biti tretiran od strane pravosudnih institucija.

Kao svoju najveću grešku naveo je to što unutar DS nije inicirao promene i smene kada je bilo vreme.

"A zašto to nisam uradio, jer se nisam bavio DS nego sam obavljao funkciju predsednika Srbije, ja nisam imao fizičkog vremena da se bavim DS", naveo je Tadić.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.07.2012. 22:39
"Boris Tadić, lider Demokratske stranke u intervjuu za NIN priznao je da je DS bila finansirana od strane tajkuna, ali da je on to prekinuo. " XAXAXAXA........... kad SI PREKINUO .... danas !!!?
Utorak 03.07.2012. 22:48
Kakav nepatvoreni idiot. Tajkuni, uvoznički lobi, MMF, ucene iz EU su bile okosnica njegove vlasti. Ovakav nedostatak kritičnosti, tolika istrajnost u laži, neprihvatnanje realnosti, su karakteristike potpuno psihotične, bolesno ambiciozne i vrlo uplašene ličnosti. Ja ozbiljno mislim da je on teško bolestan i da će završtiti saoubistvom ili nekim podjednako dramatičnim krajem.
Utorak 03.07.2012. 22:40
Ja sam mislio da se ovaj malo opametio ali ne vredi,zatrovala ga sredina,truju ga i dalje i on ne razmislja svojom glavom.Cuj,prekinuo sa tajkunima.Pa zna se,kad jednom uzmes ostajes na spisku vecno,trag ostaje.Stara skola Miskovica i ostalih,sve se snima.A on treba da pita one vrle savetnike sto mu rekose da ima ubedljivu prednost i da je gotovo.Ti su mu dosli glave,ali on izgleda nema hrabrosti da cisti to.Ako nastavi ovako,plasim se da ce i on kod prve zene u manastir,da nadje duhovni mir.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online