Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Subota 07.07.2012.
07:15 >> 17:49h
Beta A

Tadić i Tači zajedno na Kroacija samitu

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić stigao je u Dubrovnik na sedmi Kroacija samit na kojem ne učestvuju zvaničnici Srbije, ali je prisutan premijer Kosova Hašim Tači, javili su hrvatski mediji.

Pozdrav Borisa Tadića i Hašima Tačija na Kroacija samitu
 

Uz vest da je Tadić stigao u Dubrovnik, zagrebački "Večernji list" na svom portalu piše da se "susret koji je Tadić uporno izbegavao dok je bio predsednik (Srbije) ipak danas događa".

"Iako je Tadić bivši predsednik on je i dalje najviše rangirani srpski političar koji se susreće s premijerom Kosova na međunarodnom skupu", piše list.

Kako saznaje Beta, Tadić će se prvo sastati sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem.

Prema navodima zagrebačkog dnevnika, američka diplomatija pokušavala je da nagovori Tadića da se pojavi u Dubrovniku na prvom danu Kroacija samita što se nije dogodilo.

Bez susreta, samo rukovanje

Iako su pojedini hrvatski mediji najavljivali mogućnost susreta predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i premijera Kosova Hašima Tačija u Dubrovnika, do toga, bar za sad, nije došlo, ali su se njih dvojica srdačno rukovali na kraju Kroacija samita. "Ovom susretu koji je upriličen takoreći slučajno ne bih pridavao tako veliki značaj", rekao je novinarima bivši predsednik Srbije Boris Tadić, prenosi zagrebački Večernji list na svom portalu.

 

Kada su novinari upitali Tačija hoće li se sastati s Tadićem, on je, prenosi Hrvatska radiotelelvizija, izjavio da je "sad prekasno".

 

Pogledajte kako je izgledao susret!

 

I pored poziva, na otvaranje dvodnevnog skupa u Dubrovniku Srbija nije poslala svog predstavnika. Zbog dolaska premijera Kosova niko od zvaničnika Srbije ni ranijih godina nije učestvovao na Kroacija samitu, a kosovski premijer Hašim Tači i ove godine učestvuje na skupu.

Na otvorenom dvnodnevnom skupu čija je glavna tema izgradnja države i evropska budućnost država regiona, uz hrvatski državni vrh učestvuju premijeri, šefovi dilplomatije i drugi funkcioneri iz evropskih država, posebno iz regiona, kao i SAD i južnog Mediterana.

U Dubrovniku su i generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen, pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Filip Gordon i evropski poverenik za proširenje Štefan File.

POVEZANE VESTI

Subota 07.07.2012. 08:17
Zasto su bitne njegove privatne posete ?
Subota 07.07.2012. 08:48
Lesi se vratio kući..
Subota 07.07.2012. 09:02
Doticni moze tamo i da ostane,jer za njih je rado vise nego za nas. Za Tadica nevazi "OSTAJTE OVDE"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online