Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Nedelja 08.07.2012.
14:49 >> 14:53h
Blic A

"Rukovao sam se iz pristojnosti"

Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da rukovanje sa kosovskim premijerom Hašijem Tačijem na Kroacija samitu nema nikakav istorijski značaj, već da je to bilo pristojno rukovanje sa predstavnicima Albanaca sa Kosova.

 Rukovanje kao znak pristojnosti
 

Gostujući na Prvoj televiziji u emisiji "Stav Srbija" Dragana Bujoševića, Tadić je rekao da taj trenutak ipak ima "jednu simboličku dimenziju".

- Ne treba ga ni potcenjivati, to nije akt jednog tako velikog dosega. Mnogo je važnije konačno dovršiti pregovore i pronaći rešenje za Kosovo i Metohiju - rekao je Tadić.

Šiptari (uglavnom) ne odobravaju rukovanje Tadića i Tačija

Prema Tadićevim rečima, na samit ga je pozvao hrvatski premijer Zoran Milanović, a kako je istakao, važno je i da Srbija učestvuje na međunarodnim forumima na kojima se donose odluke.

- Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom. Naša muka oko Kosova limitirala je učešće na međunarodnim forumima - primetio je Tadić.


Lider demokrata je napomenuo da se ne bi bunio ni da je neko drugi iz opozicije učestvovao na trakvom forumu dok je on bio predsednik.


- "U Srbiji svi znaju da je Kosovo veliki problem i da narasta dok se ne rešava. Još je Zoran Đinđić rekao da taj problem mora da bude napadnut odmah - objasnio je Tadić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.07.2012. 15:13
To je sto sam ja oduvek pricao,politicari su prave prostitutke.Kada je Makedonska vlada priznala Kosovo,kada su u Makedonskoj vladi usli siptarski teroristi...i mnogo druge gluposti,ja nisam vise isao na glasanje.Ne glasam vise za nikoga.Svi su isti !!! dok su u opiziciji uvek ista prica "necemo sa teroristima praviti vladu" i narod nasedne poveruje i glasa.Sve dok ne dodju na vlast...posle rade kako im zapad kaze.To je Zato sam uvek pricao,Makedonski narod je uvek bio protiv priznanja Kosova.Vi ste na to odgovarali "pa narod je birao tu vladu".A ja sam uvek rekao da je i kod vas isto,ma jos gore,jer to su vasi politicari koji "priznaju" Kosovo.Ovaj Tadic je bio prvi covek u Srbiji eeeeej !
Nedelja 08.07.2012. 14:59
Rukovao si se sa teroristom,"covekom" koji je drzao pusku i ubijao nase policajce,vojsku,gradjane nase zemlje,trgovao je sa organima ubijenih i otetih ljudi. Samo u slucaju da si ti to isto radio Albancima,kao sto nisi ovo rukovanje bi imalo smisla,jer bi tada biste bili na istom nivou zlocinackom. Iskreno se nadam da sad zbog ovoga i zato sto nas opet pravis idiotima pricajuci kako to nema veze,a znamo i kakvo ste stanje zemlju doveli,da stranka koju ti budes predvodio ili bio u njoj nece preci ni cenzus. S kim se druzis,takav si!
Nedelja 08.07.2012. 14:58
Tadicu, Moronu Pristojni. I koje Ste Odluke Doneli Vi Koi Ste Samo Sluge Nato-a? Koje Odluke???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online