Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 09.07.2012.
15:51
Beta A

Predsednik i patrijarh o Kosovu: Gubimo ga svaki dan sve više

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srbija svakog dana gubi Kosovo i Metohiju, i da zato stranke koje su ušle u Skupštinu treba da sačine zajedničku strategiju.

Nikolić na vratima Patrijaršije

"Mi gubimo svakog dana Kosovo i Metohiju, svi koji su bili na vlasti sve to vreme se trude da nas ubede da to nisu priznali", rekao je Nikolić posle razgovora sa patrijarhom SPC Irinejem.

Nikolić je kazao da je tema sastanka sa patrijarhom bilo Kosovo, o kojem je, kako je istakao, potreban državni konsenzus.

"Da mi koji smo obezbedili barem pet procenata da uđemo u parlament, izradimo zajedničku strategiju i da je razradimo do kraja. Ko hoće -hoće, ko neće - neće. Ako postoji velika većina za to, onda bismo smeli da izađemo i pred građane Srbije", rekao je Nikolić.

"Ne vidim šta bih dobio time da svoj mandat provedem tako da nabijem glavu u pesak kao noj i da mi lav čerupa i noge i krila, pa da kažem: Nisam video, ništa se ne dešava", dodao je Nikolić.

Tema razgovora Nikolića i patrijarha bila je i saradnja države i crkve.

"Spremamo se za velike događaje gde država i crkva treba da sarađuju. Ja sam sad po funkciji predsednik Odbora sa izgradnju hrama Svetog Save, a 2013. godine nas čeka i obeležavanje godišnjice Milanskog edikta", rekao je Nikolić.

On je kazao da mu je patrijarh preneo stav verskih zajednica u Srbiji o tome da i u novoj vladi treba da postoji Ministarstvo vera.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.07.2012. 16:04
A da necete mozda vi da promenite nesto!? Tomi tadicu americki emisari prave vladu, a izbor ovog popa su oni odobrili cuvenim "podoban", sto on naravno i dokazuje time sto se svim silama zeli da dovede papu u Nis, samo jos uvek ne zna kako da izvede.
Ponedeljak 09.07.2012. 17:15
politilka ds_a zadjnih 12 godina je omogucila da KiM bude sve dalje i dalje a pobrinula se da, u buducnosti kada dodju neke druge politicke opcije onemoguce ideju vracanja pod okriljem srbije KiM, stavljanjem po kontrolom nasu vojsku pod shapom nekih stranih savetnika i tzv savremenizacijom doveli do velicine lovackog drustva na retku divljac. zato su amerikanci kupili sartid i drzali ga dok se sva mehanizacija nije pretopila u shike i te prodali, srbija je danas u zaostatku jedno 50 godina. ako se u svetu nista ne promeni u drustvenom politickm polju ode i sama srbija u vecna lovista na srecu svih komsija...
Ponedeljak 09.07.2012. 18:52
VI ste tu da date nadu.rešenje..da se organizujemo..a ne da kukate..pobogu!!!! IMATE SISTEM KIBUCA KAKO SU JEVREJI OSLOBODILI ILI OSVOJILI KAKO KO GLEDA VEĆ..SVOJ IZRAEL!!! DOVOLJNO SAM VAM REKAO.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online