Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 11.07.2012.
18:52 >> 21:42h
Beta A

Dačić ne zna ko zove demokrate u vladu

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da on nije razgovarao ni sa kim sa liste Demokratske stranke o eventualnom učešću u novoj vladi.

Ne očekuje od Rasima, Ugljanina i "Mađara" da uđu u novu vladu

Odgovarajući na pitanje da li će predsednik Spcijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić i gradonačlenik Inđije Goran Ješić ili direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević biti u novoj vladi, on je kazao da nije bilo zvaničnih razgovara na najvišem nivou i da ne zna da li te ljude "neko zove" u vladu.

Delević, Jeremić, Ješić i Ljajić traženi i u novoj vladi

 

Dnevni list "Blic" dadnas je objavio da Srpska napredna stranka želi da u novoj vladi vidi istaknute kadrove Demokratske stranke, kako bi pokazala da "nije 'alava na vlast'". Prema navodima "Blica", naprednjaci su do sada funkcije nudili Goranu Ješiću, gradonačelniku Inđije, Milici Delević, direktorki Kancelarije za evropske integracije, Vuku Jeremiću, ministru spoljnih poslova, i Rasimu Ljajiću, ministru za rad i lideru SDPS.

Dačić je podsetio da je dogovorena formula prema kojoj će tri koalicije svoje učešće u vladi podeliti po formuli osam-pet-dva i da je pitanje za druge da li žele nekoga da pozovu. On je, međutim, najavio da će razgovarati i s predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, strankom Sulejmana Ugljanina, kao i sa SDPS Rasima Ljajića kako bi ih upoznao sa planovima rada buduće vlade, ali da ne očekuje da će oni biti deo buduće parlamentarne većine.

Govoreći o tome da li će u novoj vladi imati pravo veta, Dačić je rekao da je "jadna ta vlada u kojoj bi premijeru bilo potrebno pravo veta" i dodao da će se buduća vladajuća koalicija ili dogovarati o spornim pitanjima ili neće postojati.

Dačić je potvrdio da će koalicija oko SPS-a, čiji je lider, imati pet resora u novoj vladi i da će on ostati ministar unutrašnjih posolova, a da će u razgovoru s koalicionim partnerima biti utvrđeno koja će još ministarstva pripasti socijalistima.

Odgovarajući na pitanje da li je dogovorena smena guvernera Narodne banke Srbije Dejana Šoškića, Dačić je kazao da njegov ostanak na toj dužnosti nije bio predmet razgovora ali da ni on ni narod nisu zadovoljni dosadašnjom ekonomskom situacijom.

On je posebno kritikovao izjave koje dolaze iz finansijskog sektora o neophodnosti smanjenja javne potrošnje i daljeg "stezanja kaiša".

"Finansijski sektor je najveći neprijatelj naroda jer samo hoće da ga opljačka i to tako neće moći... Narod nije glasao da bogataši i banke budu još bogatiji", rekao je Dačić.

On je kritikovao predloge da se teška ekonomska situacija razreši otpuštanjem i povećanjem poreza i dodao da se nova vlada Srbije saglasila da narod više neće biti taj koji će morati da "steže kaiš".

"Setili su se da otpuste kafe kuvarice i čistačice i da sve prodaju", rekao je Dačić i dodao da bi "takvu ekonomsku politiku mogla da vodi i njegova baba". On je upitao i koliko je narod opljačkan na razlikama u deviznom kursu, u čijem je to interesu urađeno i gde je taj novac.

Mandatar je ponovo izrazio očekivanje da će konstituisanje nove vlade početi 23. jula ili ranije kada će biti održan nastavak konstitutivne sednice Skupštine i kada će biti inicirana izmena zakonske regulative neophodne za izbor nove vlade.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.07.2012. 19:01
Očigledno SNS, koji i dalje očijuka sa DS.
Sreda 11.07.2012. 19:55
zovu se valjda sami preko novina kojima upravljaju kadrovi bivsih jugo drzava.
Četvrtak 12.07.2012. 00:21
Sami se izgleda zovu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online