Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 13.07.2012.
05:19
Večernje novosti A

Toma čeka da se Tadić iseli

Šef države Tomislav Nikolić preuzeo je u sredu radnu predsedničku rezidenciju u Užičkoj 23 na Dedinju, a uskoro bi trebalo i da se preseli u vilu u Lackovićevoj 10, u kojoj još živi bivši predsednik Boris Tadić.

Rezidencija predsednika Srbije
 

Kako pišu beogradske "Večernje novosti", pozivajući se na izvore iz vrha države, primopredaja radne rezidencije formalno je završena i nju će, kao što je to i Tadić činio, Nikolić da koristi za prijeme, susrete, posebne sastanke.


Kako je objašnjeno, predsednik ne mora zvanično ni da podnosi zahtev da se preseli u stambenu rezidenciju u Lackovićevoj, već mu ona pripada po automatizmu. Čim se Tadić iz nje iseli, Nikolić će sa porodicom moći da pređe iz novobeogradskog stana, u kome je do sada živeo.


Predsednik Nikolić nije do sada insistirao na preseljenju, ali razlozi bezbednosti nalažu da on u što skorijem roku ipak uđe u bolje čuvanu dedinjsku vilu u Lackovićevoj.


Prema našim saznanjima, premijer Mirko Cvetković više ne koristi vilu "Bokeljku", koja mu je bila dodeljena za mandata i ona je već spremna za budućeg predsednika Vlade Ivicu Dačića.


Kako saznajemo, ni lider socijalista se neće seliti iz svog stana u tu rezidenciju u Tolstojevoj 2a, već će je, poput Cvetkovića koristiti samo ponekad kao prigodan radni prostor za prijem diplomata i stranih državnika.

Predsednik više nema pola stana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uneo je nove podatke u svoju imovinsku kartu. Dolaskom ne čelo države on je imao rok od 30 dana da prijavi izmene, što je i učinio. Izveštaj koji je stigao na adresu Agencije za borbu protiv korupcije pokazuje da su njegova mesečna primanja 132.355 dinara, da poseduje oko četiri hektara njiva i voćnjaka, kao i automobil "lada niva" star 14 godina.

Takođe, naveo je da nema ušteđevine u banci, ali da ima pet odsto akcija u d.o.o. "Velika Srbija", čija je nominalna vrednost 584 evra, a koje više ne izlaze. U odnosu na imovinsku kartu koju je Nikolić predao januara prošle godine, sada nedostaje polovina stana od 191 kvadrata, koju je, najverovatnije, preneo na nekoga.

POVEZANE VESTI

Petak 13.07.2012. 05:25
Тадића треба силом избацити,по аутоматизму.
Petak 13.07.2012. 07:30
Toma kopira Tadića. Kako mandat bude odmicao, on će biti sve "siromašniji"
Petak 13.07.2012. 07:52
Ja bi njega dirktno iz VILE u CORKU !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online