Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 13.07.2012.
21:11
Beta A

"Došao je kraj divljem kapitalizmu"

Mandatar Ivica Dačić izjavio je danas da će nova vlada označiti kraj "divljeg i neoliberalnog kapitalizma" kome je trka za profitom bila najvažnija i da će njegov prioritetni zadatak kao premijera biti socijalni dijalog.

Ova vlada će označiti kraj jednog divljeg i neoliberalnog kapitalizma: Ivica Dačić
 

Dačić je na televiziji Pink istakao da je jasan cilj nove vlade - da do kraja ove ili sredine iduće godine Srbija dobije datum za početak pregovora za članstvo u EU, što podrazumeva i ispunjavanje evropskih uslova koji su bili postavljeni u decembru.

"Nova vlada je spremna da na višem nivou razgovara sa predstavnicima vlasti u Prištini. Apsolutno ne postoji nijedan razlog da bilo ko sumnja u orijentaciju nove vlade", istakao je Dačić.

Dačić je rekao da je tokom razgovora s najvišim predstavnicima nemačke i američke administarcije i Evropske unije zaključio da za sada postoje velika očekivanja od nove vlade, pošto su "zadovoljni tekstom sporazuma gde je jasna evropska orijentacija Srbije".

"Ova vlada će označiti kraj jednog divljeg i neoliberalnog kapitalizma kome je trka za profitom bila najvažnija što znači da će moj prioritetan zadatak kao premijera biti socijalni dijalog, a glavni socijalni partneri sindikati i sve druge društvene grupacije
kojima je neophodna socijalna pravda", rekao je Dačić je rekao i da će jedan od prioriteta biti da država ispunjava sve svoje obaveze - da se smanji deficiit u budžetu i da se plate, penzije i ostale nadležnosti redovno isplaćuju, ali i to da
neće biti zamrzavanja plata i penzija.

Komentarišući saopštenje Saveza samostalnih sindikata Srbije da lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) ima mnogo godina da bi bio u vladi, Dačić je rekao da je bespotrebno praviti raspravu oko nečijih godina.

"Mislim da je bespotrebno praviti raspravu oko toga ko koliko ima godina i na kom će mestu u vladi biti. Krkobabić je bio jedan od najvećih protivnika da se podigne starosna granica za odlazak u penziju", ocenio je Dačić.

Upitan o njegovom odnosu s liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem, mandatar za sastav nove vlade je rekao da ne želi da kritikuje one s kojima sam do sada sarađivao i da ne želi loše odnose. "Tadić je odigrao i igra značajnu ulogu u političkoj javnosti Srbije. Želim sve najbolje njemu i DS-u. Politička scena u Srbiji se
promenila", kazao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Petak 13.07.2012. 21:21
O kakvom KAPITALIZMU TI PRICAS...?? Ovde je bila na delu .SAMO .pljacka-otimacina i rasprodaja do sad !
Petak 13.07.2012. 22:16
DAJ NAM RECITE KOJI SU TO EU USLOVI, DA ZNAMO I MI ! EU PLATE, SKOLOVANJE, MEDICINSKA USLUGA, TAKO NESTO, ILI DAJ JOS STO VEC NISMO UZELI I ONO STO SMO OKUPIRALI !?? IVICA KAO SPREMA NEKO IZNENADJENJE U VIDU BLAGOSTANJA, BOZE OSLOBODI !
Subota 14.07.2012. 02:16
Tkzv. "socijalna mafija" prigrabila vlast zahvaljujuci neslozi i gluposti naroda srpskog, po ko zna koji put. Oni su amorfni i nejasni po svakom pitanju, osim kada su lazi i kradja u pitanju, tu su kristalno jasni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online