Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 14.07.2012.
03:29
Beta A

Dačić: Neka narod oceni moju vladu

Mandatar Ivica Dačić izjavio je da očekuje da će nova vlada na kraju mandata od naroda dobiti pozitivnu ocenu i da će to biti suštinska razlika u odnosu na prethodnu vladu.

Ivica Dačić: Ne želim da budem "jak premijer"
 

"Do sada smo imali vlade u kojima se svako sa svakim dogovarao... Ovo je sada prilika da Srbija ima novu šansu, a da li ćemo je iskoristiti, to je na nama", rekao je Dačić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Dačić je kazao da ne želi da dokazuje da će biti "jak premijer" tako što će imati većinu da izglasa svoje odluke i da neće potpisati nijednu odluku dok se pre toga ne raspravi da li je ona pravedna za narod.

"Treba da se uspostave zakoni koji će sprečiti finansijske i druge špekulacije. Novac, kapital i bogatstvo moraju da budu u funkciji društva, a ne pojedinca", ocenio je Dačić.

Dačić je rekao da je Srpska napredna stranka imala konkretne predloge kada je reč o podeli resora i da nisu previše pažnje posvetili broju poslanika u parlamentu. On je kazao da će se o podeli resora razgovarati više kada se vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić vrati iz Amerike.

Ne zameram Tadiću

 

Upitan da li je zamerio lideru Demokratske stranke Borisu Tadiću to što se rukovao s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem na Kroacija samitu u Dubrovniku, Dačić je rekao da nije. 

"Ukoliko bude neko ministarstvo više biće to na zahtev određenih društvenih institucija, jer oni smatraju, da bi u suprotnom, odnos prema tim sektorima bio negativan, mislim na ministarstvo vera, ali i sporta", rekao je Dačić i dodao da je cilj da nova vlada ima manje ministarstava i članova od prethodne.

Komentarišući odluku Ustavnog suda Srbije o nadležnosti Vojvodine Dačić je rekao da "vlast u Vojvodini ne bi trebalo veštački da pravi razmimoilaženje s vladom koja će tek biti formirana".

Dačić je rekao da odluka Ustavnog suda nije doneta sada, već da je sada samo saopštena.

Mandatar za sastav nove vlade je istakao da Srbija mora da ima iste odnose s Rusijom, kao i sa Nemačkom i da je protiv bilo kakvih vojnih interesa Rusije u Srbiji.

Za normalan život na Kosmetu

 

Govoreći o Kosovu, Dačić je rekao da je neophodno da se implementiraju svi postignuti dogovori Beograda i Prištine i da je potrebno da se stvore odnosi "kako bi život mogao normalno da funkcionise".

 

"Moramo da nađemo zajednički imenitelj", kazao je Dačić i dodao da pregovori o Kosovu moraju da se podignu na "politički nivo". 

Komentarišući dogovore s Međunarodnim monetarnim fondom Dačić je rekao da od njihove pomoći ne zavisi cela Srbija, ali da ne treba te razgovore zapostaviti.

"Ne kažem da mi treba da zapostavimo razgovore s MMF-om, ali naš osnovni cilj treba da bude u radikalnoj uštedi, smanjenju nepotrebnih troškovi države i drugim stvarima", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Subota 14.07.2012. 10:43
Ma kakav narod, tvoju vladu ocenjuje kauboj Riker,jedva si prošao na testiranju po sopstvenom priznanju sinoć u emisiji. Više i nema sumnje da smo pod OKUPACIJOM, a vi ste svi saradnici okupatora,prvi čobanin međ' ovcama.
Subota 14.07.2012. 08:56
Bice ista kao i predhodna !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online