Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 14.07.2012.
20:11 >> 22:04h
Beta A

Dačić: Proširenje koalicije iduće nedelje?

Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić izjavio je da će stranke koje učestvuju u formiranju vlade iduće nedelje razgovarati o eventualnim novim partnerima.

Novi partneri u igri?

"U dogovoru sa Srpskom naprednom strankom i ostalim partnerima u koaliciji, sigurno da će se naredne nedelje razgovarati o tome na koji način se još neke stranke mogu uključiti u parlamentaru većinu", rekao je Dačić, koji je naveo da bi prema dogovorenoj dinamici u procesu formiranja nove vlade, konstitutivna sednica republičkog parlamenta trebalo da bude održana 23. jula.

"Na sednici bi trebalo da budu izabrani predsednik, potpredsednici i radna tela skupštine, nakon čega bi trebalo da bude održana druga sednica, tematski vezana za donošenje zakona o ministarstvima i o vladi, a potom bi usledio i izbor vlade", rekao je Dačić.

Lider Socijalističke partije Srbije najavio je za utorak 17. jul obeležavanje 22 godine postojanja SPS, a idućeg vikenda i sednicu Glavnog odbora stranke.

Na sednici GO SPS će, prema njegovim rečima, biti donete i konačne odluke o kadrovskim pitanjima, odnosno o formiranju vlade. Dačić je kazao da ne očekuje da će na sednici doći do bilo kakvih promena, pošto je Predsedništvo SPS svoju odluku već ozvaničilo prihvatanjem predloga o formiranju vlade koalicije stranaka oko SPS sa
SNS i URS.

Čekajući srpsku vladu (3): Srbija kao javna kuća

Komentarišući stav Saveza samostalnih sindikata Srbije da predsednik PUPS Jovan Krkobabić ne treba da bude potpredsednik vlade i ministar rada i socijalne politike, Dačić je kazao da je izborni rezultat koalicije SPS-PUPS-JS jedini parametar i kriterijum za kadrovska pitanja u budućoj vladi.

"Koalicija SPS-PUPS-JS opredeljena je za izgradnju društva socijalne pravde i u proteklom periodu upravo je Krkobabić bio taj koji je insistirao na pravima penzionera", rekao je Dačić i stav Saveza samostalnih sindikata nazvao nekorektnim i nekorisnim.

Mandatar je naveo da će mu jedna od prvih aktivnosti kao budućeg premijera biti razgovor sa sindikatima i privrednicima o tome kako im država može pomoći u stvaranju ambijenta u kojem će privreda funkcionisati i u kojem će biti ostvarena prava radnika.

POVEZANE VESTI

Subota 14.07.2012. 20:23
Кога брига више са ким ћеш владу да формираш кад је било, јесте и биће исто. Од тог петог октобра па све док не дође на власт човек који воли Србију ће бити исто.
Subota 14.07.2012. 22:12
Prosirenje koalicije ?! Izgleda su ubedili Ljajica da im se pridruzi !!
Subota 14.07.2012. 23:58
Чињеница је да постоје две Србије између којих не може бити компромиса, јер су то два потпуно различите визије живота и два потпуно различита концепта. Једини излаз из ове ситуације и ћорсокака у коме се нашла Србија је потпуна победа једног концепта. Засад, обе Србије контролише дедињска ''црвена буржоазија'' преко својих људи у оба табора и преко финансија, дозирајући и усмеравајући њихов сукоб и (засад) не дозвољава победу ни једне стране - слично се понашајући као НАТО у Б и Х за време рата. Ова наказа од владе и волшебна ''помирења'' љутих непријатеља су очигледан доказ да је то креација руке извана, а стране амбасаде су само један (прецењен) чинилац.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online