Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 15.07.2012.
17:48
Beta A

"Da budemo kao Nemačka i Francuska"

Mandatar Ivica Dačić izjavio je u nedelju da svi državni organi, uključujući i Narodnu banku Srbije, treba da budu svesni težine ekonomske situacije i da, nezavisno od političkih odnosa, niko ne treba da se "robuje" konceptu ekonomske politike koji je svuda u svetu, kako je naveo, napušten.

"Nemačka i Francuske su postigle te kompromise - uspostavljanje makro-ekonomske stabilnosti, štednje, ukidanje nepotrebnih kancelarija, ali su se složile da treba više ulagati u društveni razvoj odnosno stvarati fondove koji će omogućiti veći privredni rast, a time izlasak iz krize", rekao je Dačić.

Ivica Dačić: Nova vlada će doprineti i da Srbija bude zemlja socijalne pravde
 

Dačić je naveo i da nova vlada mora da smanji nepotrebne državne troškove, da doprinese da Srbija postane zemlja socijalne pravde i da se zalaže za pravedniju raspodelu bogatstva.
 

"Bez pritisaka spolja"

On je kazao da nije bilo pritisaka spolja kada je reč o formiranju nove vlade i dodao da su sve priče o nečijem uticaju na novu vladu "besmislene".

"Mi smo u sporazumu definisali da ćemo s jedne strane biti radiklani u smislu kresanja svih nepotrebanih troškova države, ali i da ćemo svojim merama doprineti i da država bude zemlja socijalne pravde, kako piše i u Ustavu Srbije", rekao je Dačić gostujući na Prvoj televiziji.


Dačić je naglasio da je suština u tome da nova vlada mora da sarađuje sa socijalnim partnerima, kao što su sindikati, ali i da postigne dogovor sa finansijskim sektorom. Lider SPS-a je naveo da želi državu u kojoj količina iznesenih para iz zemlje neće biti veća od investicija u Srbiji.


"Govorim o društvenoj odgovornosti - nova vlada može da postigne socijalni dogovor sa nosiocima finansijske grane, ali i socijalnim partnerima kao što su sindikatai, jer to je suština svega", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da nije cilj nove vlade da živi u nerealnim obećanjima "jer je Srbija dugo vekova bila zemlja propuštenih obećanja i prlika", već da stvori jedan društveni ambijent u kome će narod imati više socijalne pravde.
 

Sve ispite polagao sa ocenom 10, hoće i ovaj

"Za mene je ovo najvažniji ispit. Sve ispite u životu sam položio sa ocenom deset... Nema sumnje da ćemo tražiti zajedničke imenitelje. Treba da uspostavimo sistem u Srbiji da je za vas velika čast ako ste vlada i opozicija u Srbiji", rekao je mandatar za sastav nove vlade.

"Sistem mora da funkioniše tako da se povećaju plate i penzije i da se dalje radi na izgradnji demokratskog društva. Siguran sam da će ova vlada ispuniti mnoge zahteve i očekivanja - od pitanja odnosa prema medijima, do daljih reformi u izgradnji demokratskih insititucija", poručio je Dačić.


Dačić je kazao da u razgovorima oko formiranja nove vlade nije bilo suštinskih neslaganja i da su sporazum o koaliciji razmatrale Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije i koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije.


On je podsetio da je jedan od ciljeva buduće vlada da Srbija do kraja godine dobije datum za početak pregovora za članstvo u EU, ali da je neophodno da se ispune uslovi koje je Evropski savet predložio u decembru prošle godine.


"Svi su mi rekli da će da poštuju svaku vladu koja je izabrana na legitiman način", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.07.2012. 19:21
Stara kineska poslovica tvrdi: Ko mnogo prica, na kraju i sam poveruje u to! Odavno vec treba da se krene sa reci na dela! Dosta je narodu ovog jeftinog, politickog marketinga!!! Njegov mentor je 1987 izjavljivao da mu je svedski socijalizam najveci uzor, pa je dosla najveca pljacka Srbije, bolivijska hiperinflacija, Jezda, Dafina i ostala bulumenta prevaranata i najgorih hohstaplera! Vise nema sta da se ukrade a ni MMF vise ne daje kredite jer je zemlja prezaduzena! Dakle, ostale su samo slatke pricice tipa : Narode, pricam vam ono sto zelite da cujete! Ostvarenje cilja ce biti malo morgen!
Nedelja 15.07.2012. 21:05
Uvek treba nekoga da imitiramo?
Ponedeljak 16.07.2012. 02:41
Marioneta ocicna. Tek da kaze nesto.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online