Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 16.07.2012.
06:01
B92 A

Ove godine će biti "Parade ponosa"

Jedan od organizatora Parade ponosa 2012. Boban Stojanović kaže da dobijaju sve veću podršku što ih ohrabruje da će ove godine Parada biti konačno i održana. Stojanović je na tribini u okviru festivala Egzit rekao da Paradom ponosa žele da razbiju strah LGBT populacije, čiji su pripadnici još uplašeni i šetaju pognute glave ulicama gradova Srbije.

Ilustracija: Parada ponosa 2012. godine
 

Reditelj Stevan Filipović rekao je da su političari poput lidera SPS Ivice Dačića i lidera SNS Aleksandra Vučića "licemerni" kada kažu da podržavaju Paradu ponosa.

"To su ljudi čije biografije ne mogu da se 'operu'. Oni su otvoreno podržavali nasilje i zločine, i preko toga ne smemo da predjemo", smatra Filipović.

Pevačica Marina Perazić je kazala da često nastupa u "gej klubovima" i da se tada oseća "fantastično".

"Radije nastupam po 'gej', nego po 'strejt klubovima' jer me u 'gej klubovima' ne posmatraju kao objekat, nego kao ličnost", ocenila je Perazić.

Glumica Srna Lango kaže da se u Srbiji mržnja "zapatila kao zgodan hobi" i ukazala da LGBT osobe postoje od kako postoji svet, nisu nikakvi "svemirci". Aktivista za ljudska prava Goran Miletić rekao je da se svuda u zemljama Evropske unije održava Parada ponosa, a ove godine će prvi put biti na Kipru.

Organizatori tribine delili su posetiocima Egzit festivala letke "Prajd, normalno" na srpskom i engleskom i zastavice u duginim bojama na kojima na engleskom piše "Ljubav, vera, nada".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.07.2012. 06:29
Najbolja odbrana od ove parade je da niko ne obraća pažnju na njih . Da bi bilo koja parada uspela mora da bude i publike što znači da bez " gledalaca " nema svrhe paradirati . Puste ulice na taj dan su najbolje rešenje ....
Ponedeljak 16.07.2012. 06:21
Najveci problem u Srbiji je fanatizam.Gejevi fanaticno po svaku cenu hoce da naprave paradu,i gazice preko mrtvih da to ostvare. Homofobi,(medju kojima su i latentni homosexualci) fanaticno zele da zaustave paradu,i gazice preko mrtvih gejeva da to ostvare.Kad bi iskulirali i jedni i drugi,i kad se ne bi toliko mrzeli,parada ne bi ni bila potrebna,jer bi svi bili prihvaceni kao ljudska bica,sto zapravo i jesu,i jedni i drugi,samo sto to jos nisu otkrili. I onda bi svi mogli da iskuliramo,napetosti ne bi bilo.Ko te se u prisustvu plasi,u odsustvu te mrzi.Mrznja dolazi iz straha.SMRT STRAHU! SLOBODA NARODU!
Ponedeljak 16.07.2012. 08:24
Bezznačajno u odnosu na stvarne probleme.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online