Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 17.07.2012.
11:41
Beta A

Podmetnut požar u selu Žilivode?

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović apelovao je na Euleks da što pre istraži uzroke požara na lokalitetu Žilivode, za koji se sumnja da se tamo nalaze posmrtni ostaci 26 nestalih Srba. Bogdanović je rekao da postoje indicije da je požar namerno izazvan kako bi se prikrili tragovi o ubijenim koji su bačeni u jamu i dodao da je zato važno što pre utvrditi pravu istinu.

Zbog požara unazađena pretraga lokacije Žilivode, za koju se sumnja da se tu nalaze posmrtni ostaci 26 nestalih Srba
 

"Važno je utvrditi pravo stanje i istinu da ne bi na bilo koji način izazivali zabludu i sumnju. Na Euleksu je da ispita da li je požar podmetnut i da li je tako kao što tvrde porodice nestalih", kazao je Bogdanović.

"Najbitnije je i da se požar potpuno ugasi, da se nastavi ispitivanje i da se utvrdi da li na toj lokaciji postoje kosti ubijenih ili kidnapovanih ljudi", rekao je ministar.

Požar na lokalitetu Žilivode, gde je pretraživan teren zbog mogućnosti da se na njemu nalazi masovna grobnica, izazvao je veliku štetu i unazadio istragu, ocenio je predstavnik Euleksovog odeljenja za sudsku medicinu Alan Robinson.

Pretraga lokacije Žilivode zbog sumnje da se tu nalaze posmrtni ostaci 26 nestalih Srba trebalo je, nakon dve godine tokom koje je kopano do dubine od 25 metara, da bude gotova za 10 do 15 dana.

"Šteta na lokalitetu je obimna. Požar predstavlja znatan korak unazad za nas što se tiče procene lokaliteta. Znatna šteta naneta je zidovima koji sada moraju da budu srušeni. Radovi na iskopavanju moraju da budu obustavljeni", kazao je Robinson, navodi se u saopštenju Euleksa.

Izgoreli tragovi zločina Albanaca?

Ekipama za gašenje požara trebalo je više od sedam sati da obuzdaju vatru, kazao je Robinson i dodao da je suviše rano za davanje bilo kakvih prognoza i da će Euleks procenti da li je bezbedno nastaviti radove.

Požar je izbio u subotu, a njegovo gašenje počelo je u ponedeljak. Pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga i vatrogasnih jedinica iz Vučitrna izašli su na lice mesta zajedno sa Inženjerskim bataljonom Kosovskih bezbednosnih snaga a Euleks je rukovodio operacijom gašenja požara. Euleks u saopštenju dodaje da su u gašenju požara bila angazovana dva vatrogasna vozila i teška mehanizacija za prekrivanje zapaljene površine zemljom.

Uzroci požara još nisu utvrđeni. Euleks je pokrenuo istragu.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.07.2012. 12:03
Šta drugo nego paničan potez ,šipaca i njihovih mentora iz Euleksa, da se ne otkrije istina o zločinu. Neko je bitan za ameriku upleten u taj zločin, i to je razlog zašto je izbio požar !
Utorak 17.07.2012. 12:20
И после неко има образа да каже да не постоји завера против Срба?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online