Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 17.07.2012.
23:04
Beta A

DS: Nemamo ništa sa prodajom Politike

Demokratska stranka (DS) osudila je i odbacila današnje tvrdnje Srpske napredne stranke (SNS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) da DS i njeni funkcioneri stoje iza promene vlasništva novinske kuće "Politika".

Politika preko noći promenila vlasnika. Niko ne zna kako!

URS je danas ocenio da je promena vlasnika novinske kuće "Politika" netransparentna i da je jedan od najtežih udaraca na slobodu medija i za to optužila DS. I SNS je promenu vlasnika "Politike" povezala sa DS i ocenila skandaloznim i sramotnim to što je najstarija novinska kuća u Sbiji "preko noći i bez ičijeg znanja" promenila vlasnika.

DS saopštava da su "današnji navodi i optužbe SNS i URS opasni po demokratiju u Srbiji i veoma indikativni, posebno imajući u vidu činjenicu da su najveći tajkuni uticali da se ovakva parlamentarna većina i formira".

"Vladajuća većina koja se ovih dana formira i koja pretenduje da upravlja Srbijom, kontinuirano i pre stupanja na dužnost, pokušava da obmanom građana Srbije i skoro svakodnevnim napadima na DS napravi odstupnicu za eventualne političke neuspehe sa kojima ce se suočiti nakon formiranja Vlade Srbije", piše u saopštenju DS.

DS ukazuje da se vladajuća većina tek sada suočava sa svom kompleksnošću situacije u kojoj je Srbija.

"Mlađan Dinkić koji je glavni kreator ekonomske politike Srbije u poslednjih 12 godina, tvorac i autor Zakona o informisanju i SNS čiji je v.d. predsednika bio autor ozloglašenog i nedemokratskog Zakona o informisanju, danas optužuju DS da sa tajkunima guši slobodu medija", piše u saopštenju.

DS ukazuje da se više od 22 godine bori za demokratiju u Srbiji, za poštovanje svih građanskih sloboda i za modernizaciju Srbije. "Od tog velikog cilja, kakvi god napadi na nas budu bili, nikada nećemo odustati!", poručuju iz DS-a.

Moskovska Ist medija grupa preuzela je 50 odsto preduzeća Politika novine i magazini od bečkog Ost holdinga, objavljeno je danas na sajtu Agencije za privredne registre. Kako je ranije objavila agencija Beta stoprocentni vlasnik ove ruske firme je Srbin Aleksandar Trbović.

Ist medija grupa registrovana je 12. januara ove godine, sa osnivačkim kapitalom od 10.000 rubalja, odnosno 250 evra. Generalni direktor kompanije je Uroš Stefanović, piše u registracionoj bazi Poreske službe Moskve. Izvori upućeni u medijsku situaciju u Rusiji rekli su agenciji Beta da je ta firma potpuno nepoznata i da nema nikakvog uticaja u Rusiji.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.07.2012. 23:35
DS ukazuje da se vladajuća većina tek sada suočava sa svom kompleksnošću situacije u kojoj je Srbija. "Mlađan Dinkić koji je glavni kreator ekonomske politike Srbije u poslednjih 12 godina, ------------------------------------------------ hahaha, fenomenalno!!! Ne prezaju ni od cega! A ciji je kooperant Mladja kradja bio? Da li je "kreirao" bez vaseg dopustenja i znanja? Prosto neverovatno...
Utorak 17.07.2012. 23:56
Nije DS .. ali zato stoje iza Tajkuna koji je stajao iza njih ..... a tajkun je bio iza DS dok su vladali.... Izgubili su na izborima i moraju da vrate ulozene (sada bacene) pare coveku ?!
Sreda 18.07.2012. 10:22
Evo, suze lijem zbog nepravednih optuzbi na racun DS-a.Zao mi ih je tako naivnih i postenih. Moroni jedni ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online