Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 22.07.2012.
09:00
Blic A

Šutanovac ili Petrović na čelu poslaničke grupe DS

Poslanici Demokratske stranke danas bi trebalo da u Skupštini Srbije tajnim glasanjem izaberu šefa poslaničkog kluba.

 Oni imaju najviše šansi da budu šefovi poslaničkog kluba DS
 

Kandidati za ovu funkciju, koji imaju najviše šansi su potpredsednici DS Dušan Petrović i Dragan Šutanovac. Pored njih, kao mogući kandidati za tu funkciju pominju se i Nataša Vučković, poslanica, Milica Delević, direktorka Kancelarije za priključenje EU, i Borislav Stefanović, bivši šef delegacije Srbije za pregovore sa Prištinom, prenosi "Blic".

Glasanje o šefu poslaničkog kluba u Skupštini i izbor potpredsednika Parlamenta biće prilika da demokrate provere jedinstvo stranke, budući da su proteklih dana kolale glasine o podelama u DS, što su neki od čelnika i demantovali.

Nada Kolundžija, šefica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju“ u prošlom sazivu je rekla da će šef poslaničkog kluba biti izabran u skladu sa Statutom stranke.


"U skladu sa Statutom svako može da predloži kandidata i u slučaju da ih ima više, članovi poslaničkog kluba će se izjasniti o njima. Onaj ko dobije najveći broj glasova, u skladu sa demokratskim procedurama, biće izabran za šefa poslaničke grupe“, dodala je Kolundžija.


Ona je precizirala da će na sednici kluba biti odlučeno da li će glasanje biti tajno ili javno.


Demokrate bi danas trebalo da odluče i to koga će iz svojih redova delegirati na funkciju potpredsednika Skupštine Srbije, a kao favoriti za ovu funkciju pominju se bivša potpredsednica parlamenta Gordana Čomić i potpredsednica DS Jelena Trivan. Trivanova juče je samo potvrdila da neće biti kandidovana za mesto šefa poslaničkog kluba.


Inače, lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić” je na izborima osvojila 67 mandata, ali je devetoro poslanika iz SDPS ušlo u vladajuću koaliciju sa SNS, koalicijom oko SPS i URS-om. Listi okupljenoj oko DS su posle izbora pristupili Maja Gojković sa još jednim poslanikom Narodne partije, koji su na izborima nastupili na listi Ujedinjenih regiona, tako da će ovaj poslanički klub ukupno imati 59 poslanika.

Nedelja 22.07.2012. 09:21
Pocepati treba hibrida, jer opstajao je samo uz podrsku zapadnih mentora, ali koalicija toliko stranaka nema istu politicku orjentisanost. Treba im onemoguciti delenje plena, pa da se podele finalno na socijademokrate i liberale.Nakon tog ce da vidimo kako ce da formulisu neku novu vladu.
Nedelja 22.07.2012. 09:49
Poslanici ds-a treba pre svega da donesu odluku da sacuvaju od javnosti eventualni novi fizicki obracun ova dva bolida... A najkorisnije bi bilo da se dogovore da rasformiraju taj kriminalni sindikat i da se razidju kojekude.
Nedelja 22.07.2012. 11:27
Idealni za neku funkciju,u kombinaciji zajedno jos bolji....... 1/tup pogled...2/nisko celo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online