Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 22.07.2012.
11:49 >> 13:53h
rts rs A

SNS predložio ministre: Ivan Mrkić, šef diplomatije

SNS je održao sednicu Glavnog Odbora u 11 časova nakon koje su saopštena ministarska mesta u novoj Vladi Srbije.

Naprednjaci su za šefa diplomatije predložili Ivana Mrkića, karijernog diplomatu i bivšeg ambasadora na Kipru
 

Lider naprednjaka, Aleksandar Vučić predložio je imena ministara Glavnom odboru: Milan Bačević, ministar rudarstva, Goran Knežević, poljoprivrede, Ivan Mrkić šef diplomatije, Bratislav Petković kulture, Alisa Marić sporta, a Zorana Mihajlović, energetike, a Aleksandar Vučić odbrane.

Posle sednice Glavnog odbora SNS-a u beogradskom Sava centru, Vučić je novinarima rekao da će potpredsednica SNS Jorgovanka Tabaković biti na jednom od najvažnijih mesta u državi, ali nije rekao na kojem.

"Uskoro ćete videti, sve što sam želeo, rekao sam", kazao je Vučić.

On je rekao i da će sekretar Skupštine biti Jana Ljubičić. Po njegovim rečima, Glavni odbor SNS je danas utvrdio kandidate SNS za ministre u vladi koja će imati 17 resora i 19 članova.

I Socijalistička partija Srbije danas ima sednicu Glavnog odbora, koja počinje u 13 časova u sedištu te stranke.

KO JE IVAN MRKIĆ?

 

Ivan Mrkić (59) je iskusni diplomata i bivši šef kabineta Dobrice Ćosića u vreme kada je on bio predsednik Jugoslavije. Mrkić je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova od 1977. godine.

 

Bio je ataše pri misiji SFRJ u Ujedinjenim nacijama, savetnik pri misiji u EU i ambasador Jugoslavije na Kipru i Srbije u Japanu.

 

Mrkić je od 1993. do 1999. bio u diplomatskoj službi na Kipru - prvo kao otpravnik poslova, a potom kao ambasador.  Mediji su spekulisali da je porodica Slobodana Miloševića svoj novac iz Srbije na Kipar slala ambasadoru uglavnom preko diplomatske pošte. Mrkić nikada nije demantovao te navode medija.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.07.2012. 12:39
Ko je Ivan Mrkic ..?! http://www.mfa.gov.rs/Srpski/zvan/i_mrkic_s.html
Nedelja 22.07.2012. 14:38
Poydravljamo re[enje za ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića Karijernog diplomata sa velikim iskustvom. Dobro je što je radio dosta sa UN i drugim medjunarodnim organizacijama pa će Srbija moći bolje da podrži presedavanjem UN i kasnije OEBS-om. Naprednjaci su se pokazali velikim time što su izabrali profesionalca a ne nekog neiskusnog političara. Pozdrravljamo odluku da se ukine Ministarstvo dijaspore i aktivnosti vezano za dijasporu pridruže Ministarstvu spoljnih poslova, gde im je i mesto u skoro svim ostalim državama. Dijaspora je umorna od Srećkovića koji je umislio da je on prvi čovek dijaspore , da on treba da vlada Srpskim svetskim kongresom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online