Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 23.07.2012.
18:27
Beta A

Dinkić: Šoškić nije dobro radio svoj posao

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da smatra da guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić nije dobro radio svoj posao, ali da se zalaže za nezavisnost centralne banke.

Lider URS-a Mlađan Dinkić
 

Dinkić je novirima u Skupštini Srbije rekao da je najveći propust Šoškića "nedopustiva aljkavost u kontoli banaka i politička poslušnost".

"Vlada će morati da se zadužuje"

Mlađan Dinkić izjavio jeda će nova vlada Srbije u prvih nekoliko meseci morati da se zadužuje jer u budžetu ima sredstava za plate i penzije samo do kraja avgusta.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije kazao je novinarima u Skupštini
Srbije da neće biti smanjenja ni zamrzavanja plata i penzija i da
će, ukoliko bude izabran za ministra, u avugustu obezbediti sredstva za redovne isplate primanja.

Nova vlada će pozvati, istakao je, i Svetsku banku i Međunarodni
monetarni fond (MMF) na nastavak razgovora. Srbija će tražiti promenu aranžmana sa MMF koji, kako je ocenio,
nije dobro ugovoren i zahtevati da sredstava MMF-a ide u budžet.

"Prva stvar koju ću uraditi biće analiza stanja u državnoj kasi
iako se već sad sumnja da je stanje katastrofalno", istakao je
Dinkić i dodao da će nakon toga uraditi analizu rashoda, odnosno
analizu koje agencije i fondovi mogu da se ukinu.

Dinkić je kazao i da će hitno morati da se napravi i program
antikriznih mera za privredu kako bi Skupštini predložiil rebalans
budžeta i program fiskalne konsolidacije tokom septembra.

Guverner NBS je, prema rečima Dinkića, bez obira na saznanja o dubiozama u Agrobanci, Privrednoj banci Beograd i Razvojnoj banci Vojvodine "zažmurio da se tokom kampanje ne bi zamerio Demokratskoj stranci i Borisu Tadiću".

Dinkić je kazao da neke informacije govore da su te banke dubioze napravile tako što su "odobravale političke kredite određenim privatnim tajkunskim firmama" koje su, kako je naveo, bile prijatelji stranke na vlasti i tako bile štićene.

"Da sam ja na njegovom mestu, ja bih sam dao ostavku", rekao je Dinkić koji je kandidat za ministra finansija i privrede u novoj vladi Srbije.

Upitan da li bi funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković bila dobar guverner, Dinkić je rekao da je za tu funkciju dobar svako ko je sposoban da napravi dobar tim.

On je ocenio da su sadašnjem rukovodstvu NBS "najmanje dva nestručna i nesposobna viceguvernera", precizirajući da ne misli da Dianu Dragutinović i Anu Gligorijević.

Dinkić je kazao da svi koji govore o eventualnoj politizaciji procesa izbora guvernara treba da se zapitaju zašto je bivši guverner Radovan Jelašić "svojevremeno od strane Borisa Tadića neteran da ode iz NBS, iako je bio džentlmen i rekao da je dobrovoljno dao ostavku".

"Neka Šoškić bude makar probližno džentlmen, kao što je bio Jelašić", rekao je Dinkić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.07.2012. 19:17
Дринкићу Крађане нико тако не ради лоповски посао као ти, те у том контексту Шошкић стварно није добро радио као ти што си радио, што радиш и што ћеш радити!
Ponedeljak 23.07.2012. 19:36
Zalosno je gledati kako ovaj neznalica i prevejani hohstapler i dalje zamajava jadan i opljackani narod. Ta takozvana narodna banka ne radi u interesu naroda ni najmanje, vec je u sluzbi MMF-a i stranih vlasnika ciji je cilj da devize koje stizu nesrecnom narodu iz inostranstva tamo i vrati i unistava nasu privredu kako bi kupili u bescenje ono sto jos vredi i drzavu doveli na rub propasti zaduzivanjem. Prevarant na slici samo tvrdi pazar za novi mito koji ce da dobije, a onda krece u izdajnicku akciju. Samo slepi, glupi ili naivni su mogli za njega da glasaju i veruju mu jos, kao i bankarskoj mafiji koja deli profit i ogromna primanja.
Ponedeljak 23.07.2012. 20:51
krajnje je vreme da kadrovi srbije zamene nacionalne kadrove buivsih jugo drzava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online