Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Sreda 25.07.2012.
11:50
Đ. Barović - Vesti A

Teslinim oružjem na Srbiju!

Predsednik Ekološkog pokreta iz Novog Sada, Nikola Aleksić upozorio je javnost da je u Srbiji, kod Beograda, postavljen HAARP antenski sistem koji predstavlja "tempiranu bombu" za ljudsku psihu i klimatske promene.

- Ovaj antenski sistem je 3. maja, mimo znanja javnosti postavljen u mestu Beljina kod Barajeva, a ni resorna ministarstva za odbranu i zaštitu životne sredine nisu našla za shodno da srpskoj javnosti saopšte da je reč o opasnom uređaju koji se nalazi na samo 50 kilometara od glavnog grada - kaže Aleksić.


Prema njegovim rečima, javnost u Srbiji do danas nije saznala zbog čega je ovakav antenski sistem uopšte postavljen.


- HAARP je ništa drugo do elektromagnetna kontrola ljudske psihe i to su činjenice, a ne naučna fantastika. Takvo zračenje ljude može da učini bezvoljnim, mrzovoljnim ili veoma agresivnim i pošto je to sistem pod kontrolom SAD, one bi mogle, bez preterivanja, da Srbiju unište u roku od jednog dana - tvrdi Aleksić.


Forumi najčitanijih sajtova iz Srbije već su puni "teorija zavere", ali i najrazličitijih objašnjenja na koji ovaj antenski sistem radi.

180 antena po svetu


- Korišćenje jonozraka je poslednjih godina predmet istraživanja naučnika i time se bavi međunarodni Institut za ispitivanje jonosfere koji je osnovala privatna firma Arko, a pokrovitelj je kraljica Elizabeta druga. Koliko sam upoznat, u svetu je dosad postavljeno oko 180 takvih antena, ali je ogroman problem u tome što se naučnici u ovom trenutku ne bave štetnim uticajem takvog zračenja, već samo njegovom mogućom masovnom eskploatacijom - objašnjava Svetozar Radišić.

 


Nekadašnji pomoćnik za strategije i doktrine u Kabinetu načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore, pukovnik u penziji, Svetozar Radišić je jedan od retkih oficira koji su upozoravali na opasnost "neokortijalnog rata" o čemu je objavio i istoimenu knjigu.

Nikola Aleksić


- O Haarpu sam pisao još 1999. godine, ali za sada je premalo informacija da bi se izvukao zaključak o mogućem štetnom uticaju ovog antenskog sistema na stanovništvo u Srbiji - kaže Radišić i dodaje da ovakav sistem zaista može da dovede do tragičnih posledica, ali i da je na državi da sve to proveri kako se ne bi stvorila panika među stanovništvom.


- Elektronski akcelerator elektromagnetnih talasa služi za komunikaciju u zoni jono sfere, ali i sa podmornicama, zbog čega je ključni komunikacioni sistem u američkoj ratnoj avijaciji i mornarici - kaže Radišić i upozorava da zračenje Haarpa nije ni malo naivno.


- Država bi morala da obelodani zbog čega je takav sistem instaliran u Srbiji, ali i da omogući da se utvrdi moguća štetnost po okolinu i ljude. Vojno-tehnički institut ili Elektrotehnički fakultet iz Beograda imaju mogućnosti da to provere - navodi Radišić.


Prema njegovim rečima, HAARP deluje na frekfrencijama sličnim onima koje proizvodi ljudsko telo i u slučaju da se ti "signali" podudare, može doći do ozbiljnih zdravstvenih problema.


- Zato je veoma bitno saznati u kom pravcu je usmereno zračenje, na kojim frekvencijama, a na kraju i da li je ovo deo međunarodnog istraživačkog projekta i šta naša zemlja čini da bi maksimalno zaštitila svoje stanovništvo od mogućih štetnih posledica - zaključuje Radišić.

Iran optužuje Ameriku


Zvanični Teheran optužio je SAD da vode specijalni rat protiv Irana uz pomoć oružja Nikole Tesle, izazivajući najgore suše u poslednjih 40 godina. Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je prošle godine da Zapad "koristi specijalnu opremu" kako bi "sprečio kišne oblake da stignu do zemalja u regionu, uključujući i Iran".


Pentagon je već priznao mogućnost manipulacije vremenskim prilikama. Američka vojska je uz pomoć kontroverznog HAARP-a "indukovala jonosferske modifikacije". SAD navodno koriste HAARP za tajnu vojnu komunikaciju i špijunažu.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.07.2012. 11:55
Ништа чудно од ових наших мекушаца није ни за очекивати, заболе њих за српску нацију, дај само власти.
Sreda 25.07.2012. 12:07
One koji su dozvolili ovakve stvari u Srbiji nije briga ni za zdravlje svoje dece a kamoli naroda, to je dokaz da se zbog novaca pomucuje razum i ako treba glava gubi.
Sreda 25.07.2012. 11:56
- HAARP je ništa drugo do elektromagnetna kontrola ljudske psihe i to su činjenice, a ne naučna fantastika...lepo covek objasnio!!! http://www.conopljanews.net/harp.html ko ima vremena i interesovanja nek poseti ovaj link.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online