Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 25.07.2012.
17:39
Beta A

Socijalisti i naprednjaci "skidaju" DS sa vlasti po Srbiji

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je u sredu da će, posle izbora nove vlade Srbije, sigurno biti promena lokalnih vlasti.

Dušan Bajatović, potpredsednik SPS-a, će sa koalicionim partnerima napraviti plan kako i iz kojih mesta u Srbiji da oteraju Demokratsku stranku sa vlasti
 

"Naši koalicioni partneri iz Srpske napredne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije i drugi žele da se lokalne vlasti, tamo gde je to moguće, upodobe sa političkom voljom koja postoji na nivou Republike", rekao je Bajatović novinarima u Skupštini Srbije povodom spekulacija da će se promeniti vlast u Novom Sadu.


Bajatović je rekao da ne može i da neće licitirati o kojima mestima se radi jer to "nije stvar matematike", već "treba voditi računa o građanima" koji tamo žive.


"Svugde tamo gde procenimo da je racionalno, verovatno će se to dogoditi", rekao je funkcioner SPS.


Po njegovim rečima, posle formiranja Vlade Vojvodine očito je da više ne postoji politički blok SPS-DS koji je bio "vezivno tkivo" za donošenje političkih odluka u Vojvodini. DS je u Vojvodini formirala vlast bez SPS pošto su socijalisti odlučili da u novu vladu Srbije uđu sa Srpskom naprednom strankom i URS.


Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je za novosadski "Dnevnik" da se razgovara o mogućnosti "prekomponovanja" gradske vlasti u Novom Sadu jer je "Demokratska stranka u Novom Sadu ostvarila dobar rezultat, ali daleko ispod onog koji garantuje sigurnu vlast".


Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić (DS) je povodom izjave Dinkića rekao da ima "puno poverenje" u koalicione partnere.
 

SNS: Da menjamo vlast u Novom Sadu;
SPS: Šta? Molim? Nismo obavešteni

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović izjavio je da je SNS uputila "i formalne i neformalne predloge" odbornicima Socijalističke partije Srbije (SPS) za promenu vladajuće većine u Novom Sadu "u skladu sa odnosom snaga na republičkom nivou".

Sa druge strane, predsednik Gradskog odbora SPS Siniša Sević, koji je i zamenik gradonačelnika Novog Sada, rekao je da do njega nije stigao nikakav formalan predlog od SNS.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.07.2012. 19:36
ТО! Не оставити их ни у управним одборима обданишта! Да се не заборави, када су они 2000-те најахали на власт, 57 директора Пошта у Србији смењено је у једном дану! НИ ЈЕДНОГ НИСУ ОСТАВИЛИ! То само као пример.
Sreda 25.07.2012. 23:12
Jok, treba ih ostaviti (DS) da i dalje vladaju Srbijom! E svašta!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online