Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 26.07.2012.
02:35
Press A

Nikolić ne želi da razgovara sa Jahjagom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne planira susret sa predsednicom lažne države Kosovo Atifetom Jahjagom pre nego što se u Beogradu postigne politički konsenzus o Kosovu i Metohiji, rečeno je Pressu u kabinetu šefa države.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 

U Nikolićevom kabinetu su negirali spekulacije prištinskih medija da će se prvi čovek Srbije sresti sa Jahjagom u septembru u u Njujorku u okviru zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.


U Predsedništvu tvrde da nema govora o susretu srpskog predsednika sa kosovskom koleginicom.
 

- Tačno je da će predsednik u septembru biti u Njujorku, u Ujedinjenim nacijama, ali do tog susreta neće doći, jer predsednik želi da se pre svakog razgovora u Srbiji postigne konsenzus oko kosovskog pitanja - navode u kabinetu.

Neće nepripremljen


- Tek tada bi moglo da se razmatra da li bi do susreta moglo da dođe i o čemu bi se razgovaralo. Nikolić ne beži od odgovornosti, ali ne želi da na razgovore ide nepripremljen, niti želi da se igra sa sudbinom Srbima sa Kosmeta - poručuju iz kabineta predsednika.
 

Predsednik Nikolić insistira da se u razgovore oko Kosova uključe i Ujedinjene nacije, navode naši sagovornici iz Predsedništva Srbije.


Nikolićevi saradnici ističu da će predsednik odmah po formiranju nove vlade Srbije inicirati razgovore sa svim parlamentarnim strankama, odnosno relevantnim činiocima u srpskom društvu.
 

- Nikolić će inicirati da se napravi radna grupa ili neka vrsta tima u koju bi bili uključeni svi važni politički faktori. Pored predsednika ili predstavnika poslaničkih grupa u Skupštini Srbije, u ovaj tim bi ušli i predstavnici crkve, kao i Srbi sa Kosova - navode naši sagovornici.
 

Oni ističu da je cilj predsednika da se postigne dogovor koji bi kasnije usvojila Skupština i koji bi bio obavezujući za sve predstavnike Srbije koji učestvuju u razgovorima o ma kojoj temi koja se tiče južne srpske pokrajine - objašnjavaju u kabinetu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.07.2012. 07:01
Опет имамо оно: све је исто само њега нема! Какав је политички консензус потребан поред референдумског консензуса којим је донет Устав Србије и поред Резолуције 1244?! Из та два акта јасно призилази: да кфор није организација УН, да је еулекс у функцији успостављања независности Косове, да су досманлијски споразуми са шиптарима неуставни и да се решавање питања Космета мора вратити у УН. Ако ЕУ не прихвата ову платформу Србије, обуставља се даље прикључивање Србије у ЕУ. Са ДС не би требало уопште тражити никакав заједнички став, јер се не може постићи. Владајућа коалиција мора, ваљда, примењивату Устав и поштовати интересе Србије! Може ли некакав консензус бити изван ових оквира?!
Četvrtak 26.07.2012. 09:53
После дуго времена, приметио сам да је новинар употребио назив "лажна држава Косово" што је за сваку похвалу и ту добру праксу треба наставити!
Četvrtak 26.07.2012. 06:31
Ako je vec navalila, posalji joj nekog pastuva iz svog obezbedjenja da opsti sa njom (kad budete u Njujorku).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online