Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 26.07.2012.
08:42
Blic A

Dodik: EU oduzima Kosovo, a vi s njima još pregovarate

- Bila bi tragedija da se odnosi Srbije i Republike Srpske baziraju na personalnom odnosu. Postoji trajni institucionalni potencijal Srbije i Srpske, bez obzira ko bude na čelu institucija. Odnosi moraju da budu čvršći. Nikome u Srbiji nećete moći da objasnite da nemate dobre odnose sa RS, kao što ni mi nećemo moći da objasnimo da nemamo saradnju sa Srbijom - kaže predsednik RS Milorad Dodik.

Treba imati jasan stav: Milorad Dodik

- Razgovarao sam sa Ivicom Dačićem da ćemo čim se formira nova vlada aktivirati rad Saveta za sprovođenje sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama. Srbija mora da povede više računa o onome što se zove Srbi izvan Srbije. RS se čvrsto ekonomski, a sada i politički veže za Rusiju, a Srbija za EU. Vidimo da je Srbija sada u procesu konstituisanja nove vlasti, ali isto tako Srbija je godinama u traganju za sobom, u političkom smislu. Srbija je bila podložna uticajima sa strane u kretanju prema EU. Veoma nekritično u uslovima kada ta ista Evropska unija oduzima Srbiji Kosovo, a vi idete s njima u proces pregovaranja. Mislim da je trebalo još tada imati jasan stav o tome. Ali, ja nisam u Srbiji i nisam taj koji odlučuje - rekao je Dodik u intervjuu za ''Blic''.

Na pitanje gde je onda rešenje problema Kosova i Metohije, on je odgovorio:


- Rešenje jeste da se kaže: Izvinite, vi ste priznali Kosovo, pa zašto smo onda partneri? I to je rešenje. Ako hoćete da sprovodite ovu politiku kojom je Srbija do sada išla, u kojoj se sve dešavalo u procesu jačanja kosovske nezavisnosti, onda neko zatvara oči i ne želi da vidi šta će se na kraju puta desiti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.07.2012. 09:29
Drzavnik,nema dalje.Srbija kao mala zemlja mora sebi naci zastitnika,a SAD i EU,to sigurno nisu.Sve sto rade od 1990. bilo je protiv Srba.A 1500000 Srba ili 1500000 Albanaca,to treba Srbija da odluci.Tesko da cemo dobiti i jare i pare.
Četvrtak 26.07.2012. 09:26
Ne treba to gledati crno-belo, ili je neko dobar ili je los. Politika je lopovski posao. Dodik je rekao ranije da ce probati da bude u dobrim odnosima sa svakim sefom drzave kog odabere narod Srbije. Sad ako je mozda narod Srbije pogresio, pa odabrao Tadica, sta je trebao da uradi - da kaze da su samo magarci mogli odabrati takvog coveka da ih vodi? Tako se ne radi. Naucio je Dodik te mudrosti od komsija Hrvata i muslimana, ima tog kod njih dosta vise nego u Srbiji, oni nikad nisu izmedju sebe ratovali. Pa i Srbi otuda nesto od njih naucili.
Četvrtak 26.07.2012. 09:49
Веома добар и јасан став за сваку похвалу! Без обзира какво мишљење имали о њему као политичару, увек треба похвалити добре потезе, јер једино тако можемо да постигнемо преко потребно јединство српског народа. Изнео је мишљење велике већине српског народа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online