Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 06.08.2012.
13:30
Beta A

Jorgovanka: Sebi ću smanjiti platu

Kandidat za guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je u ponedeljak da će, ako bude izabrana na tu funkciju, smanjiti platu guvernera i zamrznuti svoju funkciju u Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Jorgovanka Tabaković: Štitiću interese građana kroz održavanje monetarne stabilnosti
 


Jorgovanka Tabaković, koja je potpredsednica SNS, rekla je novinarima u Skupštini Srbije da će jedna od prvih mera biti da bude smenjena guvernerska plata i dovedena u sklad sa platama u privredi.


Ona je rekla da joj je čast što ju je za guvernera predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koga su izabrali svi građani. Tabakovićeva je istakla da je cilj izmena Zakona o Narodnoj banci, donetih u subotu, da se ojača nezavisnost NBS i da se ojača veza centralne banke i parlamenta.


"Do sada nije bilo načina da se ispita da li se ciljevi NBS sprovode. Ovim predlogom zakona učinili smo kontrolu NBS efikasnijom", kazala je Tabakovićeva.

Pročitajte još:

* Pozicija za Jorgovanku, opozicija protiv

Ona je rekla da očekuje da će NBS biti više nezavisna nego do sada:


"Ako radite u interesu svih, pokazeće se da je NBS nezavisna od bilo koje političke partije ili od bilo kog interesa, pojedinačnog ili grupnog".


Tabakovićeva je rekla da će biti ponosna ako je Skupština izabere za guvernera što je protumačila rekavši da će u roku od nekoliko dana biti izabrana "dva zaštitinika građana" - ombudsman i guverner.


"Sebe ću smatrati zaštitnikom građana jer ću štititi interese građana kroz održavanje monetarne stabilnosti", rekla je Tabaković i dodala da nikome ništa ne duguje, osim građanima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.08.2012. 13:52
Deca su u Srbiji porasla. Ne nasedaju na sarene laze.
Utorak 07.08.2012. 07:54
I treba, ta plata je bezobrazno visoka.
Ponedeljak 06.08.2012. 16:26
".... čast što ju je za guvernera predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koga su izabrali svi građani...", da li tako bese, jes ja sam glasao, ali se nesto ne secam? Postavljaju osobu kojoj je glavna vrlina poslusnost vodji i partiji, a ona opet "interesi svih gradjana"...Neko laze, a jos nije ni poceo da radi. Sta li cemo jos cuti od "svezeg doktora nauke" obrazovanog na cuvenom Univerzitetu u Pristini, koji ce eto najzad doci u priliku da uradi i neki eksperiment iz ekonomije, ali sa nama uzivo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online