Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 09.08.2012.
19:52
Beta A

Dačić najavio nastavak hapšenja zbog Agrobanke

Premijer Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je nastavak hapšenja zbog zloupotreba u poslovanju Agrobanke i istakao da na građane Srbije sigurno neće biti prebačen teret ekonomske krize.

Premijer vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova: Ivica Dačić
 

"Ova prva hapšenja će sigurno biti nastavljena na osnovu rezultata istrage i zasigurno će još neki ljudi biti obuhvaćeni tim krivičnim prijavama. Nećemo sad o imenima...imamo puno jedinstvo u državnom rukovodstvu i siguran sam da će svi koji su počinili kriminalna dela odgovarati", rekao je Dačić za Radioteleviziju Pink.

Pročitajte još: Uskoro masovna hapšenja, i dva ministra predmet istrage?

On je naveo da se istraga za zloupotrebe u Agrobanci, zbog čega je do sad uhapšeno osam osoba, vodi već nekoliko meseci i da će se voditi i narednih meseci, kao i da će Tužilaštvo odrediti za koga ima osnova za pokretanje krivične prijave.

Dačić je, govoreći o ekonomskim merama Vlade Srbije, istakao da će one biti rezultat dogovora i da sigurno teret krize neće biti prebačen na građane.

"Za nekoliko nedelja će biti napravljena analiza postojećeg stanja. Smanjenje deficita sa jedne strane i sa druge strane podsticanje proizvodnje i na takav način ne dozvoliti da se teret krize prebaci na građane. Ova vlada sigurno neće teret krize prebaciti na obične građane, već će tražiti druge načine", rekao je premijer.

On je dodao da je neophodan brz i jasan program i da će taj program biti poznat u septembru.

Komentarišući prisustvo ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina postavljanju spomen-ploče Aćifu Hadžiahmetoviću u Novom Pazaru, Dačić je rekao da ubuduće svaki takav potez treba da se koordinira.

Prema njegovim rečima, interes je nove Vlade da se u Srbiji sačuva mir i stabilnost i takvi potezi, poput postavljanja spomen ploče Aćifu Hadžiahmetoviću, sigurno nailaze na negativne reakcije i poteze koji mogu da naruše i destabilizuju situaciju u mestima u kojima žive nacionalne manjine.

"Neophodno je da Vlada napravi analize i predloži mere kako se to više ne bi dešavalo. Naravno kada se donesu određena odluke, onda na to ne treba da reagujete, ali pre sudske odluke svako veličanje onih koji su služili Hitleru ne može da naiđe na odobravanje Vlade Srbije", kazao je Dačić.

Upitan o departizaciji u Srbiji, Dačić je rekao da ta priča "nije moguća" kad postoji višepartijski sistem.

"Iz toga smo pobegli 1990-ih godina. Treba ići na depolitizaciju, odnosno da se javne funkcije obavljaju na bazi profesionalizma", rekao je Dačić.

Premijer je kazao da je i u sporazumu navedeno da će direktori javnih preduzeća biti birani na konkursima i da se tako obavlja određena depolitizacija vršenja javnih ovlašćenja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.08.2012. 20:58
Pa sada moze da hapsi u proslom mandatu nije mogao od onog Sarajlije Tadica e sada mislim da ce i Tadica da uhapsi a vreme je i bilo dosta su harali i prodavali sad sa vucicem u timu bice ovo vruca jesen i bice buvara puna krema direktorskog i ministarskog napred Ivice oderi tu bagru da narod odahne i pocne da zivi normalno
Četvrtak 09.08.2012. 21:10
Само напред! Сеци главе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online