Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 11.08.2012.
12:41
Kurir A

Jelena Trivan: DS-u preti potop

Jelena Trivan, potpredsednica Demokratske stranke, smatra da partija mora da se reformiše i reši odnose, inače im, kako kaže, preti potop. Ona zamera nekim stranačkim kolegama što se zalažu za odgovornost vrha stranke jer su, kako kaže, i drugi lideri gubili izbore, pa niko nije tražio njihovo povlačenje.

Stranci potrebni svi njeni ljudi, kaže Trivanova

Posle lošeg rezultata na izborima, DS je sve više opterećen unutarstranačkim problemima. Mogu li se rešiti bez raskola?
 

- Na srpskoj političkoj sceni imamo iste lidere 20 godina i gubili su izbore više puta a da nikada niko ni u njihovim strankama ni u javnosti nije postavljao pitanje odgovornosti.

Najbolji primer za to je Tomislav Nikolić. Danas državno pitanje broj jedan nije standard građana nego odnosi u DS. Delom zbog želje da se uništi najveća stranka, a s njom i opozicija, a delom i zbog onih koji u samoreklamiranju svaki dan to pitanje nameću.


Mislite i na svog stranačkog kolegu Borislava Stefanovića? Delite li njegovo mišljenje da u DS neće biti lomova jedino ako se Boris Tadić i Dragan Đilas dogovore?


- Ne postoji stranka s kadrovima kakva je DS. I Tadić i Đilas su najbolji primeri za to. DS su danas potrebni svi njeni ljudi, saglasni i ujedinjeni ukoliko želimo da u najskorijem roku oborimo ovu vladu i vratimo Srbiju na pravi put.

Stefanović i Goran Ješić smatraju da treba da odgovaraju svi koji su loše radili i okoristili se strankom, pa i potpredsednici.


- Pa naravno da treba da odgovaraju svi koji su učinili nešto protivno zakonu ili moralu, ali se bojim da upiranje prstom u ljude bez osnova ne doprinosi odgovornosti nego rasulu. Izbori se ne dobijaju na osnovu 40 dana kampanje nego na osnovu četiri godine rada i rezultata. Kako je ko radio i u vladi i u stranci, ali i ko je odgovoran za sve ono što se dešavalo posle izbora, treba da se utvrdi.

Za loš rad prozvani ste i vi, uz Dragana Šutanovca i Dušana Petrovića.


- Nisam vodila kadrovsku politiku, nisam bila u vladi, nisam birala lokalne odbore i lidere, pa ne znam da li sam odgovorna što sam sve vreme, često usamljena, zastupala vladu, stranku i sve njene ljude, ne mareći šta je nepopularno i loše po mene, a pritom nikad nisam učestvovala u vlasti. Ne znam da li je to za odgovornost ili za poštovanje.

Hoće li biti promena u vrhu DS? Kada će se održati izborna skupština?


- Nije o tome bilo reči, ali sa skupštinom i bez nje, moramo promeniti neke stvari da nas ovaj talas naručenih napada, nerealnih ambicija i osvetoljubivosti ne bi sve potopio.

Očekujete li da Đilas bude protivkandidat Tadiću?


- Đilas je sam, čini mi se, na to pitanje dao negativan odgovor.

U kakvim ste vi odnosima sa Đilasom?


- Odličnim.

POVEZANE VESTI

Subota 11.08.2012. 15:05
Потопите се, нико неће ни сузу да пусти за вама...
Subota 11.08.2012. 15:02
kuga ih odnela....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online