Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Utorak 14.08.2012.
06:35
Kurir A

Đilas: Tadiću, ili čistka, ili pravim stranku!

Drugi čovek DS Dragan Đilas dao je lideru Borisu Tadiću rok od dve nedelje da očisti stranku od onih koji su je kompromitovali lošim izbornim rezultatima i korupcionaškim aferama. U protivnom, tvrdi dobro obavešteni izvor Kurira iz vrha DS, Đilas je spreman da napusti DS i osnuje svoju stranku.

Ili ćemo napred zajedno ili da se razilazimo: Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas (pokazuje u budućnost) i predsednik Demokratske stranke Boris Tadić
 

"Đilas od poraza Borisa Tadića pomno prati situaciju u stranci. On jednostavno više ne želi da sedi s mnogima iz DS, pogotovo s potpredsednicima Šutanovcem, Petrovićem, Jelenom Trivan, ali ni s Vukom Jeremićem, Srđanom Šaperom, Nebojšom Krstićem.

Tadić će se teško odlučiti da sprovede ovakvu čistku u stranci jer je svestan da bi mu to oslabilo lidersku poziciju, odnosno da bi popuštanje ovom zahtevu dodatno ojačalo Đilasov uticaj u DS. Tadić je, osim toga, svestan da i većina „običnih članova“ smatra da je Đilas u pravu", kaže sagovornik Kurira iz DS.

Pročitajte još:

* "Ako se Tadić i Đilas ne dogovore, biće loma!"

* Šta ko kome zamera u DS

 Potpredsednica DS Jelena Trivan, koja slovi za "Tadićevog čoveka od poverenja", na naše pitanje da li je tačno da je Đilas uputio takav zahtev Tadiću, odgovara da to nije istina.

"Mi u stranci ne komuniciramo na bazi ultimatuma i uslova", kategorična je Trivanova.

Nezvanično, međutim, obe struje u DS, i Đilasova i Tadićeva, potvrđuju za naš list da je stanje u stranci napeto.

Stanković: Cepanje je najgore rešenje

Analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da su informacije o Đilasovom ultimatumu verovatno tačne jer je status kvo neodrživ.

"Da bi DS uopšte opstao, nešto mora da se promeni. Neki funkcioneri će morati da se povuku. Ipak, najgore rešenje bi bilo cepanje stranke, a obe struje bi tad bile na gubitku", uverava Stanković.

"Definitivno je jaz između dve struje u DS sve dublji i neki ljudi će morati da se povuku. Raskol i cepanje bilo bi nagore rešenje, ali možda ipak neminovno", ističe sagovornik.

Sagovornici Kurira iz DS kažu da članstvu sve više smeta to što se Boris Tadić potpuno izolovao i što ne komunicira gotovo ni sa kim iz stranke.

"Prekinuo je kontakt čak i s doskora najbližim saradnicima. Ne čuje se više ni s Nebojšom Krstićem, s kojim je blisko sarađivao u kabinetu", dodaje naš sagovornik, dok Trivanova na ovakve tvrdnje odgovara da se Tadić pojavljuje u meri u kojoj je to potrebno.

"Jednako komunicira sa svima, to je prosto još jedna od neistina", zaključila je Trivanova.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.08.2012. 06:42
Цепање је најбоље решење.
Utorak 14.08.2012. 06:49
Ako Dacic i Vucic budu radili sto su i obecali , ocistice ti stranku i vise nego si mislio ..... sve je to zasluzilo 'apsenje i duuugu robiju ...... bando lopova ..... a ti nisi bez PUTERA na glavi --- BUS-PLJUS i LIVADA u centru Bgd za Suntanovca !!!??
Utorak 14.08.2012. 06:46
Nisu problem samo dve struje ima ih najmanje pet! Problem DS je pogresna personalna politika, los kadar na odgovornim funkcijama, licni interes pre svega, afere koje ce se otkriti,... nista bitno nisu uradili za bolji zivot u Republici Srbiji ,a uz to su ostavili praznu kasu i mnogo lopovluka !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online