Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 15.08.2012.
16:27
Beta A

Vulin: Različita tumačenja o fusnoti rešiti pregovorima

Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin kazao je da o tome gde treba da bude fusnota pri regionalnom predstavljanju Kosova ima različitih tumačenja i da to pitanje treba rešiti pregovorima.

Šef kancelarije Vlade Srbije za KiM Aleksandar Vulin
 

Vulin je za Agenciju Beta kazao da zvezdica, koja je deo dogovora o regionalnom predstavljanju Kosova, mora da stoji na tabli, uz naziv Kosovo, a da on smatra da tu mora da bude i fusnota.

Po dogovoru Beograda i Pristine o regionalnom predstavljanju iz februara, Kosovo na regionalnim skupovima treba da bude predstavljeno uz zvezdicu i fusnotu koja glasi: "Ovaj naziv ne utiče na stav o statusu i u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji
nezavisnosti".

Beograd i Priština različito tumače dogovor, odnosno gde treba da bude fusnota, a šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović rekao je da se posrednik EU u dijalogu Robert Kuper stavio na stranu prištinskih vlasti, mimo onoga što je rečeno tokom dijaloga u Briselu.

"Mi smatramo da fusnota mora da bude tu gde joj je mesto. Neki smatraju da fusnota tu ne mora da bude uopšte, a drugi da ona treba da se pročita jednom, pa ne mora da se više pominje. To je stvar različitih tumačenje, ali u krajnoj liniji za to služe pregovori", naveo je Vulin.

Po njegovim rečima, Srbija je ozbiljna država i mora da poštuje dogovore koje je državni predstavnik postigao u Briselu.

Vulin je kazao da o nekim sporazumima postoje različita tumačenja i da će je najbolje to pitanje što pre razrešiti.

Dnevnik "Blic" je objavio da Vlada Srbije razmatra model koji bi omogućio da njeni predstavnici učestvuju na regionalnim skupovima na kojima bi Kosovo bilo predstavljeno i bez fusnote.

Pozivajući se na izvor iz Vlade Srbije, "Blic" piše da će Vlada narednih dana najverovatnije promeniti zaključak o neučestvovanju predstavnika Srbije na regionalnim forumima na kojima učestvuju i izaslanici Prištine.

Na tom modelu, kako navodi list, zajednički rade potpredsednica Vlade Srbje zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić i šef Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević.

List piše da bi taj model praktično omogućio srpskim zvaničnicima da učestvuju na međunarodnim konferencijama bez priznanja nezavisnosti Kosova i bez obzira na ranije insistiranje srpske strane da na tabli ispred predstavnka Prištine osim "Kosovo" stoji i fusnota.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.08.2012. 17:36
I od Tadica su gori ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online