Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 28.08.2012.
06:50 >> 18:13h
Beta A

Zahtev SNS-a za smenu Pavličića

Predstavnici Gradskog odbora SNS predaće zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Novog Sada i za smenjivanje gradonačelnika Igora Pavličića.

"Drma" mu se fotelja: Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada
 

Pored 15 odbornika SNS, zahtev će predati i devet odbornika odborničke grupe "Svi za Novi Sad", koju čini šest odbornika Romske demokratske stranke i tri odbornika Srpskog pokreta obnove, s kojima je SNS u subotu potpisao memorandum o zajedničkom delovanju.

Pročitajte još:

* SPO: Smenićemo Pavličića jer je loš za Novi Sad

* Pavličić ne priznaje gubitak Novog Sada

SPO je u petak uveče odlučio da napusti gradsku vlast u kojoj je bio sa demokratskom strankom, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Socijalističkom partijom Srbije.

Zajedno sa ovim odborničkim grupama, zahtev će sutra predati i pet odbornika Demokratske stranke Srbije, i šest odbornika iz odborničke grupe "Novi Sad-odmah" koju čini pet bivših odbornika Pokreta "Dveri", u međuvremenu isključenih iz te stranke, i jedan bivši odbornik vlaške partije Nijedan od ponuđenih odgovora, takođe isključen iz svoje stranke.

Sve te odborničke grupa zajedno imaju 35 odbornika, a za formiranje većine potrebno je bar 40 od 78 odbornika koliko ima gradski parlament.

SNS je u više navrata pozvao SPS da napusti gradsku vlast, preteći i raskidanjem koalicije na republičkom nivou. Sa sedam odbornika SPS, SNS bi mogao formirati novu vladajuću većinu.

Jerkov će sazvati sednicu u zakonskom roku

Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov sazvaće sednicu gradskog parlamenta "u zakonskom roku i na osnovu dogovora sa koalicionim
partnerima po predloženom dnevnom redu". Ne precizira se o kakvom je predloženom  dnevnom redu reč, kao ni šta je "zakonom predviđeni rok".

S druge strane, gradska vlast za sada uživa podršku 38 odbornika: 15 iz DS-a, 12 iz LSV-a, sedam iz SPS-a i jednog iz Saveza vojvođanskih Mađara, što takođe nije dovoljno da bi imali većinu.

Odbornička grupa Srpske radikalne stranke koja ima pet odbornika, isključila je bilo kakvu mogućnost saradnje sa SNS-om, ali nije odbacila mogućnost saradnje sa DS-om i LSV-om.

U službi Skupštine grada je, na zahtev 34 odbornika, podneta inicijativa za smenu predsednice Aleksandre Jerkov, zatim zamenice predsednice Skupštine grada, gradonačelnika Novog Sada, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća, sekretara i zamenika sekretara skupštine.

Podneti su i zahtevi za smenu predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja, predsednika, zamenika predsednika i članova Gradske izborne komisije, kao i za smenu direktora javnih i komunalnih preduzeća.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.08.2012. 11:34
smeniti nesposobnog i korumpiranog Igora pod hitno, kad ga smenite nek plati 5000e mita u gradskom prevozu da ga zaposle ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online