Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 01.09.2012.
08:29 >> 18:12h
Beta A

Požar kod Surdulice, panika među ljudima

Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar koji se sinoć razbuktao kod Surdulice i pretio da se proširi na kuće. Grad je bio obavijen dimom vatre koja je buktala u borovoj šumi na obližnjem brdu, što je unelo veliku paniku među stanovnike.

Foto: Arhiva
 


Vatra je došla na samo 50 metara od kuća, ali je stavljena pod kontrolu pred ponoć, javlja RTS.

"Požar se rasplamsao kada je nisko rastinje juče tokom dana počelo da gori, a onda je vetar preneo varnice na krošnje borove šume", rekao je komandir vatrogasne brigade Vedran Tašković.

Na više mesta gori i brdo iznad romskog groblja u Surdulici, a meštani prate šta se

Ruski Iljušin gasi požar u Rgaju

Ekipe vatrogasaca iz Prokuplja uz pomoć ruskog aviona "Iljušin" od sinoć gase požar na Rgajskom Visu koji je zahvatio nekoliko stotina hektara šuma i niskog rastinja i ugrožava stambene objekte u dva sela, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije iz ovog mesta Srđan Mitrović. Mitrović je za agenciju Beta rekao da je situacija kritična na području sela Rgaje i Novi Đurevac gde su ugrožene kuće u kojima živi oko 150 uglavnom starijih meštana.

 

Od jutros je izbilo sedam požara na području prokupačke opštine a najteže je u selima Svarče, Prekopuce i Zdravinje gde se vatrogasne ekipe uz pomoć meštana bore s vatrom koja ugrozava seoska gazdinstva i domove.

 

događa i uglavnom su na ulicama. Veliki požar u ataru sela Rgaje kod Prokuplja još nije lokalizovan, a vatrogasno-spasilačke jedinice i pripadnici Vojske Srbije nastavljaju borbu sa vatrenom stihijom.

U selu Rgaje živi oko 50 mahom starijih stanovnika i za sada nema potrebe za evakuacijom. Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev rekao je da požar gase vatrogasi iz Surdulice, Vladičinog Hana i Vranja.

"Uključili su se i pripadnici komunalnih službi i Vojske Srbije, ali teren je veoma nepristupačan. Spasili su nekoliko objekata i mislim da su uspostavili kontrolu", kazao je Tončev.

Meštanka Surdulice Marijana Ivanović, čija se kuća nalazi u blizini autobuske stanice rekla je da je cela varoš obavijena gustim dimom.

"Od velike vatre deli me put i stotinak metara vazdušne linije. Vrelo je i u samoj kući, a dim štipa oči. Sve komšije su izašle na ulicu i mole se bogu da ne dune vetar", kazala je Ivanovićeva.

Na toj lokaciji je i pre desetak dana buktao požar, ali je brzo bio ugašen.

Subota 01.09.2012. 15:00
To nam je kazna sto se odricemo i Srbije i Srpstva. Prvo susa, pa pozari, pa onda ide glad. Posle gladi ide smrt. Smrt je cena za sve sto radimo, sto smo se prodali za jako male pare. Nista bolje nisam ni ocekivao niti zelim da dobijem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online