Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 10.09.2012.
10:49
Beta A

Tadić: Đilasa sam i doveo u DS da me nekad zameni

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas da je odlučio da se kandiduje za predsednika DS, jer je uočio da se u stranci od 20. maja dešavaju negativni procesi i veze sa vlasnicima krupnog kapitala, što može da bude veoma loše i za stranku i za Srbiju.

Izgleda da nas očekuje najprljavija kampanja u isporiji DS: Đilas  i Tadić (može biti samo jedan...predsednik)
 

Tadić je za Radio-televiziju B92 kazao da je imao čvrstu nameru da mesto prvog čekova DS prepusti nekom drugom i da je među svim potpredsednicima spremao Dragana Đilasa za predsednika, navodeći da DS nije ničije vlasništvo i da organi stranke treba da donose sve odluke.

"Ja sam ga (Đilasa) i doveo u stranku da on bude kandidat", rekao je Tadić i naveo da

"Tadić je kriv za žalosno stanje u Demokratskoj stranci"

se sada sprema da mu bude protivkandidat zato što je u obavezi da spreči negativne procese i da očuva stranku koja će sasvim sigurno ponovo biti deo vlasti i kao takva ima veliki uticaj na društvo i državu u celini.

Tadić je istakao da je DS veoma važan za državu, da zato mora da ima organizaciju i da je vodi čovek koji će voditi računa o svemu i svima, jer je veoma opasno ako bude sazdana na partikularizmima.

"Ako DS bude dvopolna organizacija koju vode Đilas i Pajtić, stranka će ići u pravcu konfrederalizacije i ona će biti vrlo brzo dovedena u pitanje i neće moći da obavlja svoju misiju", ocenio je Tadić i dodao da "zato stranku ne može da vodi dvojac (Đilas i Bojan Pajtić), jer je to razarački model koji bi ostavio posledice po celo društvo i državu".

"Pravio sam velike greške"

Tadić je "priznao" da je činio velike greške, a jedna od njih je i ta što nije sprečio "bezobzirne ambicije" i nije se dovoljno bavio samom strankom.

"Podržaćemo konkretan evropski predlog"

Predsednik DS-a je reakao i da je mogao da predvidi šta će se desiti u pregovorima o formiranju vlade pošto je (predsednik SPS-a) "Ivica Dačić prethodni put okrenuo leđa svojim političkim partnerima". On je poručio da će DS biti konstruktivna opozicija.

"Bićemo konstruktivni i podržaćemo vladu svaki put kada bude izašla s nekim konkretnim ervopskim predlogom", rekao je Tadić.

Tadić je ocenio da je poslednjih mesec dana u tabloidima pokrenuta negativna kampanja protiv njega, navodeći da su je pokrenuli Dragan Đilas svojim otvorenim pismom o dešavanjima u stranci i Vuk Jeremić reagovanjem na odluku o dodeli 7,5 miliona dilara za njegovu kancelariju u UN. On je tu kampanju ocenio kao antistatutarnu i protivnu stranačkim pravilima i dodao da će u sadašnjim okolnostima reagovati političkom kampanjom do izborne skupštine DS-a 10. novembra.

Takođe, Tadić je rekao da su u kampanji protiv njega učestovali vlasnici krupnog kapitala koji imaju političke ambicije, i pomenuo Miroslava Miškovića, navodeći da je jako zadovoljan što su na prethodnim izborima bili na suprotnim stranama.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.09.2012. 11:06
Из гомиле говнарија које је ова тешка будала у стању да испоручи у 5 минута, издвојио бих ово - "ocenio je Tadić i dodao da "zato stranku ne može da vodi dvojac (Đilas i Bojan Pajtić), jer je to razarački model koji bi ostavio posledice po celo društvo i državu". ----------------- ???????
Ponedeljak 10.09.2012. 14:54
i gde su u toj stranci srbi iz srbije. stranka da crnogorac smenjuje crnogorca je interesantna za crnogorce. srbi iz srbije gde ste?
Ponedeljak 10.09.2012. 13:17
Бојим се да ће Ђилас оборити неке страначке рекорде...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online