Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 12.09.2012.
12:38 >> 15:33h
Beta, 24sata A

NS: Dve pauze na sednici zbog "sumnjivih" lica i ćelavih momaka

Sednica Skupštine grada Novog Sada, na kojoj će biti reči o zahtevu za smenu gradskih vlasti, prekinuta je odmah nakon početka i utvrđivanja kvoruma jer su se u sali nalazila i neovlašćena lica (oko tridesetoro njih). Nakon duže pauze, sednica je nastavljena. Posle izvesnog vremena, sednica je opet prekinuta, ali ovog puta zbog ćelavih momaka....

Imaju kvorum, ali su prvo primećena "neovlašćena lica" a onda i ćelavi momci (foto:arhiva)
 

Na početku je utvrđeno da sednici prisustvuje svih 78 odbornika a nakon intervencije odbornika Srpske radikalne stranke Milorada Mirčića da se u sali nalaze i neovlašćene osobe, zasedanje je prekinuto.

14.45 - Sednica ponovo prekinuta

Rasprava u Skupštini grada ponovo je prekinuta zato što su se, kako je saopštila predsednica Skupštine Aleksandra Jerkov, "u holu sakupili nepoznati ćelavi momci" i pozvala šefove odborničkih grupa na konsultacije.

Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov naložila je skupštinskim službama da legitimisanjem utvrde ko sve može da prisustvuje sednici. Jerkov je potom izjavila da je skupštinsko zasedanje prekinuto jer se u sali nalazilo oko 30 osoba koje nemaju pravo da učestvuju na sednici gradskog parlamenta. Jerkov je kazala i da su pojedine od tih osoba dobacivale i pretile odbornicima.

Te osobe, na zahtev skupštinskog obezbeđenja, nisu htele da napuste salu i predstavile su se kao obezbeđenje Miloša Vučevića, koji je predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke.

Jerkov je dodala da neće nastaviti sednicu dok god se ne obezbede uslovi za normalnan rad, odnosno dok je skupštinsko obezbeđenje ne obavesti da su neovlašćena lica napustila salu.

Više policajaca oko Skupštine zbog ošišanih i snažnih mladića

 Ispred zgrade gradskog parlamenta pojačano je prisustvo policije, jer su na više punktova, uočene su grupice kratko ošišanih i snažnih mladića koji za sebe kažu da su pripadnici stranačkog obezbeđenja. Oni nisu želeli da se izjašnjavaju koja partija ih je angažovala.

Nakon nekog vremena većina tih osoba napustila je salu, pa je sednica nastavljena.

Jerkov je rekla da su u sali ostale još dve osobe iz SNS ali da to "njima služi na čast" i da će sednica ipak biti nastavljena.

Šef novosadskih "naprednjaka" Miloš Vučević optužio je vladajuću koaliciju u Novom Sadu da pokušava da opstruira današnje zasedanje, na čijem je dnevnom redu predlog za smenu gradske vlasti. On je najavio da će, u slučaju da sednica bude prekinuta, naprednjaci sa koalicionim partnerima održati sednicu i smeniti gradsku vlast.  

POVEZANE VESTI

Sreda 12.09.2012. 15:38
Ja sam osisan na keca, ali ne zato sto sam opasan vec zato sto mi je tako najlakse za odrzavanje. Idem u teretanu ne zato sto sam opasan, vec zato sto volim sport. STOP PREDRASUDAMA PREMA CELAVIM I SNZNIM MOMCIMA!!! pojačano je prisustvo policije, jer su na više punktova, uočene su grupice kratko ošišanih i snažnih mladića, pa sta ako nisu slabotelesni i nemaju duge kose i repove????
Sreda 12.09.2012. 14:42
Toliko su svi čestiti i pošteni da svako od njih vuče gorile za sobom! Čudi me da sve političke stranke ne izglasaju da i z govornicom iza stoje telohranitelji. Koliko je ta vlast slatkaaaaa..... njam,njam....
Sreda 12.09.2012. 17:23
Је.о такво скупштинско обезбеђење. Ево нек се јаве из скупштине нс нашем админу, он може да им да мој мејл, па да се договоримо. Нек отпусте кадар лигашки па да ја и моја тетка преузмемо посао. Врло је искусна моја тетка, нарочито воли да опасног момка помилује по глави.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online