Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 13.09.2012.
02:35
Večernje novosti A

Koštunica: Ova vlast će priznati Kosovo

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da novoj vlasti odgovara to što EU ne traži izričito da Srbija prizna Kosovo, ali će ona na kraju neminovno priznati njegovu nezavisnost.

Koštunica: Jedino politička neutralnost štiti interese Srbije
 

"Vidimo da donekle i novoj vlasti odgovara to što EU ovog časa ne traži izričito da Srbija prizna Kosovo, ali upozoravamo da će tražiti sve drugo i da će priznavanje na kraju biti neminovno. To je, kao kad voćka zri, zri, i na kraju sama otpadne", rekao je Koštunica za Večernje novosti.

Komentarišući izjavu predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca da se na kraju puta ka EU nalazi priznavanje Kosova, on je rekao da je "očigledno došlo vreme kada će zapadne države otvoreno saopštavati da je priznavanje Kosova uslov za ulazak u EU".

Bivši premijer Srbije ponovio je da jedino politička neutralnost omogućava da Srbija zaštiti svoje državne interese i da ne bude "saučesnik u otimanju Kosova".

"Sa dnevnog reda treba skinuti opciju da je državni cilj članstvo u EU. Učlanjenje u EU bilo bi konopac oko vrata Srbije", istakao je Koštunica.

Predsednik DSS-a je naveo da je sadašnja Vlada Srbije odustala od politike da EU nema alternativu i da sada postoje novi odnosi s Rusijom, što je ocenio kao promenu i pozitivan pravac.

"Sadašnja vlast, i pored pozivanja na lojalnost Briselu, ipak vodi politiku koja odudara od štetočinske ideje da EU nema alternativu koju je sprovodila Demokratska stranka... Imamo i nove odnose s Rusijom, što vidimo kao promenu i pozitivan pravac", rekao je Koštunica.

On je ocenio da su dolaskom nove vlade ukinuti "jednoumlje i samovolja koji su urušavali državu", ali je dodao da će njen uspeh zavisiti od toga da li će biti sposobna da napravi jasan i pravi diskontinuitet s bivšom politikom.

"Jer, bivša vlast je ekonomski, politički i moralno na duže vreme opustošila i unesrećila zemlju", rekao je lider DSS-a.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.09.2012. 03:21
Ево човек Вам је све рекао, паметном довољно. Не готивим га нешто посебно али ево већ пар година није ништа погрешио и није нигде омануо, прича реално. Врати се војводо Шешељу, освоји власт са преко 60% гласача у првом кругу и избави Србију од зла.
Četvrtak 13.09.2012. 06:56
Dr. Koštunica je najispravni i najpametniji poltičar bio i ostao u Srbiji!!!
Četvrtak 13.09.2012. 07:08
Sve ukazuje da su na tom putu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online