Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 13.09.2012.
08:32
Beta A

NS: Miloš Vučević novi gradonačelnik

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević izabran je rano jutros za novog gradonačelnika Novog Sada. Za njegov izbor glasala su 42 od 78 odbornika Skupštine Novog Sada.

Miloš Vučević izborio funkciju prvog čoveka Novog Sada
 

Ko je Miloš Vučević?

 

Miloš Vučević rođen je 1974. godine u Novom Sadu. Diplomirao je na novosadskom Pravnom fakultetu, po profesiji je advokat, a advokatsku kancelariju ima već 12 godina.

 

Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke u Novom Sadu. Sin je Zorana Vučevića, predsednika Skupštine grada iz redova Srpske radikalne stranke u prethodnom sazivu. Za šefa novosadske SNS izabran je 2011.

 

Oženjen je i ima dva sina, Danila i Mihajla.

Za predsednika novosadskog parlamenta izabran je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Siniša Sević, a za njegovog zamenika Miroslav Ilić koji je izbačen iz pokreta Dveri. Skupština je izabrala i nove članove Gradskog veća.

Pre izbora novih čelnih ljudi Novog Sada, tajnim glasanjem sat vremena posle ponoći smenjen je dosadašnji gradonačelnik Igor Pavličić i svi članovi gradskog veća.

Vučević je posle imenovanja rekao da "nije vreme za gradonačelnika koji nije nadležan, nego za gradonačelnika koji rešava probleme". On je novi sastav Gradskog veća nazvao "spojem mladosti i iskustva".

Novo Gradsko veće sada čine Dejan Mandić iz SNS zadužen za budžet i finansije, Nemanja Vukčević iz SPS za saobraćaj, za sport i omladinu Predrag Svilar iz DSS-a, za socijalnu zaštitu i brigu o deci Bela Kurina iz Romske demokratske stranke (RDS), za komunalne delatnosti Nikola Ćirović iz iste partije.

"Sumnjiva lica" zbog kojih je sednica odlagana

Novi član Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine je Nemanja Starović iz Srpskog pokreta obnove (SPO), za zdravstvo Petar Novaković (SNS), za obrazovanje Radomir Dabetić (SPS), za upravu i propise Milan Đurić (SNS).

Goran Sečujski i Milanka Brkić, koji su na izborima nastupali na izbornoj listi Dveri pa potom isključeni iz stranke, imenovani su za članove Gradskog veća za privredu, odnosno za kulturu.

Sednica Skupštine grada i dalje traje, a na dnevnom redu je izbor direktora javnih i komunalnih preduzeća.

Skupštinsko zasedanje počelo je juče oko podne i više puta je bilo prekidano, zbog prisustva nepoznatih kratko ošišanih snažnih mladića u zdanju skupštine i u samoj skupštinskoj sali.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.09.2012. 08:48
Opet neko crnogorskog porekla ?! Na sve strane crnog. prezimena , na svakoj bitnoj funkciji ! Sada se kajem što sam glasao za SNS ! Pa dokle VIŠE ?
Četvrtak 13.09.2012. 09:20
Živi bili, pa videli...
Četvrtak 13.09.2012. 10:30
Sve cestitke iz Sapca!Sad smo mi na redu!:)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online