Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 14.09.2012.
02:50
Danas A

Vučić: Srbija ne može bez Nemačke

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bez saradnje sa Nemačkom nema razvoja Srbije, uprkos uslovima koje ta zemlja postavlja pred Srbiju.

Vučić: Srbija mora da sarađuje sa Nemačkom
 

"Ne mogu da delim uverenje onih koji misle da je moguće da Srbija ide napred, a da nam Nemačka bude protivnik. Onaj ko misli da bez Nemačke može biti razvoja Srbije, ja mu kažem - ne može", rekao je Vučić za "Danas".

Kako je naveo, uslovi sa kojima je Nemačka izašla pred Srbiju nisu ni idealni ni laki, ali je Nemačka sa njima izašla još ranije javno.

"Oni (Nemačka) su sa tim uslovima izašli još ranije javno, a svi ostali su otprilike sad došli na ono što je kancelarka (Angela) Merkel rekla pre više od godinu dana. Uvek je bolje kad imate stvari na čistac iznete i zato je, ako hoćete, ponekad i lakše s Nemcima razgovarati nego s nekim drugima", rekao je Vučić o uslovima koji se stavljaju pred Srbiju na putu ka Evropskoj uniji.

Vučić, koji se vratio iz posete Nemačkoj, posebno je istakao važnost memoranduma o saradnji nemačke energetska kompanija RWE i Elektroprivreda Srbije.

"Sem direktnih investicija, time se ekonomski uvezujemo s Nemcima, što mislim da je od ključnog značaja za našu zemlju u budućnosti i mislim da se sa tim slažu svi u ovoj zemlji. U tom privredno-ekonomskom smislu, Nemci svoje saveznike ne ostavljaju. A kad se uvezujete ekonomski i privredno, pa valjda je naš cilj i političko vezivanje za Evropsku uniju. A Nemačka je ključna sila EU", rekao je Vučić.

"Ne bavim se smenom rukovodstva RTS-a"

 

Upitan da li će se menjati način finansiranja javnog servisa Radio-televizije Srbije i da li će na čelu kuće ostati Aleksandar Tijanić, Vučić je rekao da će rebalansom državnog budžeta biti ostavljen deo novca za finansiranje RTS-a, a da se smenom rukovodstva vlada nije bavila.

 

"Nisam se bavio time (smenom rukovodstva RTS-a). Načinom finansiranja Javnog servisa smo ipak delimično morali da se bavimo i biće ostavljen deo novca u rebalansu budžeta, što ne znači da će biti i utrošeno na takav način. Tu će postojati određeni uslovi države", rekao je Vučić.

 

Upitan o istrazi povodom prodaje udela u listu "Politika", Vučić je rekao da će u naredna tri dana biti poznato kako je preuzeto 50 odsto vlasništva nad tim listom.

POVEZANE VESTI

Petak 14.09.2012. 10:27
Ljudi,konacno imamo politicare koji znaju da igraju karte,kao sto je Tito nekad igrao!Uzmi kredit od Rusa i zapada,proizvedi i prodaj u Afriku!Provereni recept-videcete.
Petak 14.09.2012. 06:09
Srbija kompletna neka se da nekome drugome za 1 dolar, nekome ko zavređuje da bude i da se zove država, a Srbi neka nestanu kao nacija. Nema lošijeg, nesložnijeg naroda, lopovske i izdajničke vlasti od one u Srbiji. Beograde, ti si najveći neprijatelj srpskog naroda, nosi se znaš gde, ne vrediš ni pet para! Zbogom Srbijo!
Petak 14.09.2012. 06:49
Vučić u klin, Nikolić u ploču.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online