Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 16.09.2012.
18:06
Beta A

DS: Dačićeve izjave vrhunac beščašća

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da su izjave premijera Srbije Ivice Dačića protiv te stranke nastavak kampanje koju vlast vodi protiv DS-a i nazvala ih vrhuncem beščašća.

Kao da DS i SPS nisu bili u istoj vladi
 

DS je u saopštenju navela da su neistinite i sramne izjave Dačića koje govore o tome da su "funckioneri DS lopovi na kojima se jasno vidi da su nelegalno stekli imovinu", kao i da je DS-u "u interesu da vodi prljavu kampanju i lovi u mutnom".

"Zalažemo se za apsolutno poštovanje zakona i otkrivanje svih nepravilnosti u radu svakog državnog funkcionera i podsećamo Dačića da je sud jedino mesto na kojem se istina utvrđuje i donosi pravnosnažna presuda", navodi se u saopštenju DS-a.

Demokrate su pozvale Dačića da jasno kaže građanima Srbije koje su firme u vlasništvu te stranke ostvarivale dobit od 80 miliona evra državnih para i podsetila ga da je sva navodna saznanja o sumnjivim poslovima, kao ministar policije i zamenik premijera u prethodnoj Vladi, bio dužan da saopšti nadležnim organima. "Da li činjenica da to nikada nije pokrenuo govori da ti navodi nisu istiniti ili da je Ivica Dačić svesno kršio zakone prikrivajući ih", upitao je DS.

DS je naveo da je pitanje zakonitosti rada Agrobanke pokrenula prethodna Vlada koju je vodio Mirko Cvetković, a u kojoj je Daćić bio zamenik premijera i da je on danas dužan da na njih pruži odgovore, a ne da svakodnevno učestvuje u plasiranju neistina i insinuacija vezanih za rad prethodne Vlade i DS-a.

"Insinuacije usmerene protiv DS predstavljaju obmanjivanje javnosti i vrhunac beščašća i one otkrivaju nedostatak politike koji ne može da traje dugo jer sve obaveze ostaju a građani i građanke Srbije očekuju da nova Vlada Srbije konačno počne da rešava probleme sa kojima se suočavaju", naveo je DS.

DS je naveo da je Srbija u prethodne četiri godine, na čelu sa predsednikom Srbije i DS-a Borisom Tadićem, koji je kao predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost predvodio borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije, postigla velike i značajne rezultate.

"Svi haški optuženici su pronađeni i isporučeni, najveći kriminalci su danas u zatvoru ili je za njima podignuta međunarodna poternica, njihova imovina je zaplenjena, sudski postupci su u toku i to su činjenice koje nijedna kampanja usmerena protiv DS ne može da promeni", naveo je DS.

Tadićeva stranka je istakla da je za vreme te velike borbe Dačić, koji je kao ministar policije bio član Saveta za nacionalnu bezbednost, naglašavao da su za pitanje haških optuženika nadležni operativci MUP-a i predstavnici Tužilaštva, i nije učestvovao u najvećim akcijama protiv narko kartela i tada se bavio hapšenjima uličnih dilera, a nije bio prisutan ni kada su se sprovodile najznačajnije akcije protiv najvećih kriminalaca.

"Za sve to vreme, sebe je predstavljao kao isključivog borca protiv organizovanog kriminala i to su činjenice koje javnost mora da zna. DS naglašava da se Dačić svakodnevnim napadima na DS, distancira od Vlade čiji je bio zamenik i da će se i u budućnosti, na slične načine, distancirati i od Vlade koju danas vodi", naveo je DS.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.09.2012. 18:36
Ja bih da mi osnujemo jednu novu partiju i da bude u pripravnosti jer se kod ovih ne zna sta ce sve izaci na videlo a ni vlade onda nece biti. Vojsko budi u pripravnosti sa vladom nacionalnog spasa pa da gradimo Srbiju onako kako valja.
Nedelja 16.09.2012. 18:48
Rugali se lonac loncu, a oba dva crna !!!
Nedelja 16.09.2012. 18:52
Pa nije Dacic rekao nesta sta nece da pomogne Borisovoj liniji, posto biznis Djilasova ima sta da odgovori.Ali na kraju ce i Dacic tamo gde mu je mesto, cim cika Vlada napravi reda po Srbiji. I Dinkic, badavu mu okretanje kaputa, cim obavi svoj zadatak ide u istoriju takodjer. Jos malo, pa narod izlazi napolje.Cim prodju izbori u Ukrajini i Gruziji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online