Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 16.09.2012.
23:21
Beta A

Dačić: Narodi se pomirili, ali političari ne žele pomirenje

Premijer Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je u Banjaluci da su se narodi u regionu pomirili između sebe, ali da političari ne žele pomirenje, jer na taj način ostaju na svojim funkcijama.

Mi se gložimo, a narodi i države nam propadaju: Ivica Dačić
 


"Mi danas, dvadeset dve godine posle raspada Jugoslavije, pričamo o tome ko je kriv i dokazujemo ko je veći Srbin, ko je veći Bošnjak, ko je veći Hrvat, a narodi nam propadaju i države nam propadaju", rekao je Dačić na predizbornoj konvenciji Socijalističke partije RS (SPRS).


Ko će biti najveći Srbin?

On je istakao da će najveći Srbin biti onaj koji učini da srpski narod bude ponosan na Srbiju, koja će biti poštovana u regionu, "Srbiju koja će znati kada da kaže 'ne' i kada da kaže 'da'", kao i Srbiju koja će voditi planiranu strategiju svog razvoja.


"Jednu stvar znam - nikada nismo podržavali ratne zločine, nikada nismo podržavali genocid, nikad nismo podržavali stvaranje velike Srbije, nego smo podržavali prava Srba, gde god da žive - u Hrvatskoj, BiH, u Srbiji, na Kosovu i Metohiji i bili smo sa vama onda kada vam je bilo najteže", naglasio je Dačić.


On je poručio da nije zadovoljan odnosom vlasti Republike Srpske prema činjenici da je SPS veoma zaslužna što je stvorena RS.


"Prisustvovao sam različitim skupovima na kojima su pojedinim liderima, koji su vodili Srbiju posle petog oktobra 2000. godine, dodeljivane različite plakete, čak i onima koji su bili protiv vaše borbe, dodeljeni su medalje i ordenje RS, a oni, koji su vam pomagali, sramota vas je da ih spomenete", kazao je Dačić.


Prvo posao, pa ljubljenje i grljenje

On je naveo da njegova saradnja sa vlastima RS "neće biti u smislu grljenja, ljubljenja, isticanja srpstva, već konkretnog doprinosa za građane i Srbije i RS".


"Ostavite se grljenja i ljubljenja i isticanja ko je veći Srbin, dajte pomažite ovom narodu i radite svoj posao", istakao je Dačić.


Srbi moraju da znaju šta je politika njihove države, dodao je on, ističući da se kandidovao na izborima u Srbiji jer je želeo da vodi "jasnu, čvrstu i odlučnu politiku".


Prema njegovim rečima, Srbija nema kredibilno mesto u međunarodnoj politici, "jer javno govori jedno", a na drugoj strani ne protivi se potezima međunarodne zajednice.


"Ja to nikad neću raditi. Učiniću sve da Srbi žive u miru, gde god da žive", poručio je Dačić, dodajući da će međunarodna zajednica ceniti samo onu Srbiju koja jasno kaže "šta može, a šta ne može".


On je poručio da njegova politika "nije politika protivljenja međunarodnoj zajednici". "Naprotiv", naglasio je Dačić, dodajući da se zalaže za pomirenje i saradnju naroda u regionu.


Premijer Srbije još je kazao da RS iz Beograda ne treba da očekuje ni političku podršku ni političku pohvalu ni političku kritiku ni pritisak, već da građani ovog entiteta od Srbije treba da očekuju pomoć kako bi građani preživeli i opstali.


"Sve ostalo su političke manipulacije", zaključio je Dačić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.09.2012. 23:33
Bucko demagog!
Nedelja 16.09.2012. 23:39
ratluk sanja o nekakvoj novoj jugoslaviji, kojoj bi on predsedavao... Ne daj Bože?
Nedelja 16.09.2012. 23:51
Meni je interesantna ova Daciceva konstatacija: Prema njegovim rečima, Srbija nema kredibilno mesto u međunarodnoj politici, "jer javno govori jedno", a na drugoj strani ne protivi se potezima međunarodne zajednice. Ocigledno da puno stvari zna, ali nije jos vreme da se javno prica. Da nije Vikiliksovih depesa i Lasanza (Bog ga blagoslovio!) ne bi ni mi znali deo toga. Ok, Dacicu, pocni da radis ono sto i govoris!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online