Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 20.09.2012.
19:00
Beta A

"Trošite više od nas"

Bivši premijer Mirko Cvetković izjavio je danas da je njegova vlada u prvih sedam meseci mesečno trošila 78 milijardi dinara, a da je nova vlada rebalansom budžeta predvidela da mesečno troši skoro 20 milijardi više od tog iznosa.

Do kraja godine ste predvideli značajno veće mesečne rashode nego što je imala vlada koju ste kritkovali : Mirko Cvetković
 

U raspravi o rebalansu ovogodišnjeg budžeta u Skupštini Srbije, Cvetković, poslanik sada opozicione Demokratske stranke, upozorio je da će vladin predlog rebalansa državnog budžeta samo pogoršati ekonomsku situaciju.

Poslanik opozicione Demokratske stranke Srbije Dejan Mihajlov je ocenio da predlog rebalansa državnog budžeta ima dobrih i loših
strana.

 

On je istakao da će se tek kroz budžet za 2013. godinu videti kakva Je prava ekonomska politika Vlade Srbije. Mihajlov je ukazao i da je prethodna vlada ostavila veliki problemi i da je njen budžet bio poguban i za privredu i za celu zemlju.

"Do kraja godine ste predvideli značajno veće mesečne rashode nego što je imala vlada koju ste kritkovali. Sve to ide u pravcu da se natprosečno poveća javni dug", rekao je Cveković na sednici o rebalansu državnog budžeta.

Cvetković je ocenio da rebalans državnog budžeta neće pomoći smanjenju deficita, a prva posledica će, kako je upozorio, biti povećanje inflacije koja će dodatno obezvrediti primanja građana.

"Pašće životni standard, više nego što je to bilo u teškim trenucima krize. Rebalansom budžeta nisu zaustavljene negativne tendencije već stvoreni uslovi da se ide u pravcu onog što smo želeli da izbegnemo", upozorio je Cvetković, čija je vlada napravila ovogodišnji budžet Srbije.

Ministar finansija i ekonomije Srbije Mlađan Dinkić je na to rekao da su troškovi u rebalansu državnog budžeta za 2012. morali da budu povećani zato što prethodna vlada nije ostavila novac za poljoprivredu, socijalna davanja, plate u javnim preduzećima za celu godinu i za obaveze prema kompaniji "Fijat automobili Srbija".

Dinkićeva stranka G17 plus bila je deo i prethodne vlade, a on je u njoj obavljao dužnost ministra ekonomije i regionalnog razvoja sve  dok nije izašao iz vlade prošle godine. To ministarstvo je, međutim, i dalje ostalo stranci G17 plus, koja sada u okviru Ujedinjenih regiona Srbije ponovo učestvuje u vlasti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.09.2012. 19:14
Драги Деда Мразе, Пре два дана ми деда и баба рекли да си остао без поклона. Целе ноћи сам плакао и кад сам престао да плачем, ја сам решио да ти помогнем. Јуче сам у школи на малом одмору рекао друговима да прикупимо старе играчке, изаберемо најбољу и пошаљемо ти, јер знамо да ћеш се радовати. И јутрос су сви донели оно што су имали. Мића је донео неки бананасти пластични краставац, каже да вибрира и да се његова сестра често игра са њим, добар је, само су му батерије старе. Пошто су остали доносили неке незанимљиве играчке, решили смо да ти пошаљемо играчку Мићине сестре, само купи батерије сам. И не љути се нисмо имали за батерије. Поздрав Перица треће два.
Četvrtak 20.09.2012. 19:07
Cvetko, nije lepo to sto lazes...sramota u tvojim godinama.
Četvrtak 20.09.2012. 19:53
Evo ko nam je vodio Srbiju, covek bez senke i morala...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online