Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 20.09.2012.
20:00
Beta A

"Nisam pametna kud odoše pare!?"

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, koja je bila potpredsednica u prethodnoj vladi, rekla je danas u Skupštini Srbije da se u državnom budžetu nalaze dugovi za koje ona nije znala da postoje.

Godinu dana pre nego što je vlada završila mandat tražila sam revizuju rada javnih preduzeća : Verica Kalanović
 

"Nisam znala kako se troše sve pare ne zato što sam neobrazovana i glupa već zato što (u prethodnoj vladi) nismo imali timski rad", rekla je Kalanović tokom rasprave o rebalansu ovogodišnjeg budžeta u parlamentu braneći se od kritika opozicija da je njena stranka G17 plus bila deo i prethodne vlade.

Kalanović je rekla da i bivši premijer Mirko Cvetković, sada poslanik Demokratske stranke, može da potvrdi da je u njegovoj vladi postojalo "odsustvo timskog rada".

Kako je navela, ona želi da radi kao deo tima u kome će svi ministri znati kako se troši novac iz budžeta države.

"Godinu dana pre nego što je vlada završila mandat tražila sam revizuju rada javnih preduzeća. Da li smo na dnevni red (prethodne vlade) stavili rad Železnica i pitanje plata? Da li je tačno da je Fiskalni savet pre izbora tako glasno upozorio da je javni dug prešao 50 odsto", upitala je Kalanović, funkcionerka Ujedinjenih regiona
Srbije, čiji su G17 plus član.

Poslanici Liberalno demokratske partije su ukazali da njihove kolege iz Ujedinjenih regiona Srbije već treći dan u skupštinskoj sali ponavljaju da je rebalans ovogodišnjeg budžeta koji brani ministar finansija i lider URS Mlađan Dinkić takav kakav jer je "u zemlji katastrofa", kao da nisu znali dok su bili u prethodnoj vladi kako se trošio novac.

"Vi ste bili dobrovoljni učesnici u jednoj igri koja je dovela zemlju u katastrofu. I da ste znali da ne znate (kako se troši novac) to je greh jer ste i pored toga donosili političku odluku da ostanete u toj vladi", poručio je poslanik LDP Ivan Andrić i naveo da su poslanici URS glasali u parlamentu za ovogodišnji budžet koji je predložila
prethodna vlada.

"Niko vama nije rekao da ste glupi i nesposobni. Vi nama ne dajete garanciju da verujemo da je sada u ovoj vladi drugačije", rekao je poslanik LDP Bojan Đurić Verici Kalanović i dodao da sve što sada URS govori o svojim bivšim koalicionim partnerima govori da su strahovi LDP, koji oštro kritikuje predloženi rebalanas budžeta, opravdani.

"Da li sve stranke vladajuće koalicije misle da problem deficita treba otkloniti prodajom državne imovine? Nisam čuo takvu izjavu od (premijera Ivice) Dačića i (prvog potpredsednika vlade Aleksandra) Vučića. Vi govorite o MMF a Dačić kaže da sanja dan kada će propasti MMF. Po kojoj kamatnoj stopi smo se zadužili kod Rusije za pokrivanje deficita", upitao je Đurić.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov kazala je da je Verica Kalanović u povišenom tonu rekla da nema nameru da odgovara na primedbe poslanika na rebalans budžeta i upitala koja je onda njena uloga u parlamentu.

Jerkov je oštro kritikovala ministra finansija Mlađana Dinkića, koji je ranije danas prisustvovao raspravi, i navela da je Dinkić odgovarao na pitanja koja mu nisu postavljana a ne na ona koja jesu i da je on poslednja osoba koja treba da govori o poštenju.

Na to je reagovala poslanica Ujedinjenih regiona Srbije Slavica Saveljić koja je rekla da je Dinkić proveo 20 sati sa poslanicima i negodovala što je predsedavajuća Gordana Čomić iz DS dala pravo na repliku Aleksandri Jerkov.

Polemika je završena posle izlaganja poslanika Demokratske stranke Srbije Jovana Palalića koji je zatražio da se prekine serija replika i da se nastavi rasprava o rebalansu budžeta. U Skupštini traje rasprava o predloženom rebalansu ovogodišnjeg budžeta Srbije.

Četvrtak 20.09.2012. 20:04
У нашим џеповима сигурно нису? Потражите по вашим...
Četvrtak 20.09.2012. 21:12
..bem ja i Vladu i osobu koja u njoj radi, a izrazava se ovako: "... ne zato što sam neobrazovana i glupa već ..." ja seljak bih rekao: "Nije da sam ja glup i neobrazovan, pa da zato nisam znao kako se trose pare, nego nismo imali timski rad."
Petak 21.09.2012. 08:24
Svo ovo "vladanje" prelazi u diletantizam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online