Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 21.09.2012.
15:17 >> 17:10h
Beta A

Hiljade ljudi protestuje u Novom Pazaru

Nekoliko hiljada Novopazaraca održalo je danas protest u centru grada povodom objavljivanja dela filma "Nevinost muslimana" koji je pokrenuo burne antiameričke proteste širom sveta. Skup je protekao bez incidenata i uz prisustvo policije, a organizovala ga je navijačka grupa fudbalskog kluba Novi Pazar "Torcida Sandžak".

Navijači grupe "Torcida Sandžak" predvode protest i pozivaju na mir
 

Demonstranti su tom prilikom nosili turske i bošnjačke zastave sa ljiljanima, kao i transparente na kojima je pisalo "Poslanik (Muhamed) u mom srcu" i "Sloboda za Palestinu, Avganistan, Irak i Libiju".

Pročitajte još:

 


Imam Islamske zajednice u Srbiji Irfan Malić rekao je posle protesta da je film "Nevinost muslimana" još jedna u nizu hajki protiv muslimana koji ima za cilj da ukalja ugled proroka Muhameda i da ljude odvrati od islama.

"Mi smo se okupili da na dostojanstven način kako i dolikuje vernicima podignemo glas protiv ovakvog čina, i nije na nama da palimo zastave i izigravamo huliganstvo, jer mi nemamo ništa protiv bilo kog naroda, ali imamo protiv pojedinaca koji su se usudili da urade to što su uradili", rekao je Malić.

Malić koji je na skupu govorio u ime svih prisutnih vernika, a ne u ime Islamske zajednice u Srbiji, dodao je da savremena ljudska civilizacija treba da se uzdrži od uvreda na verskoj, kulturnoj i nacionalnoj osnovi. Dodao je da onaj ko mrzi pripadnike druge vere mrzi i sve druge.


Jedan od vođa navijačke grupe "Torcida Sandžak" rekao je da demonstranti žele da mirnim protestom izraze negodovanje zbog objavljivanja filma "Nevinost muslimana" u kome se izvrgava ruglu prorok Muhamed. On se obratio okupljenima i rekao da želi da skup bude miran.

Film "Nevinost muslimana", snimljen u SAD, izazvao je proteste širom muslimanskog sveta jer navodno izlaže ruglu proroka Muhameda i islamsku veru.

U Libiji su u napadu na američki konzulat u Bengaziju ubijena četvorica diplomata, među kojima je i američki ambasador, dok je širom sveta u protestima zbog "Nevinosti muslimana" stradalo više od 30 ljudi.

POVEZANE VESTI

Petak 21.09.2012. 15:18
Гарантујем животом да ни један од њих није одгледао филм...
Petak 21.09.2012. 15:33
nit znaju arapski ,turski,engleski važno je da se divlja i veliča alah,a svi od reda poročni alkohol, droga, sex pre braka pitanje je i ko posti? nemam ništa protiv Srba muslimasnske veroispovesti ali ne mogu biti veće hodže od muftije!? (mudro zar ne) ako hoće da štrajkuju zbog proroka prvo se moraju okanuti sopstvenijajeh poroka...Srbi su to ipak..a šta bi trebali mi hrišćani ili jevreji da uradimo zbog mnogo dobre komedije "žitija Brajanovo" Monti pajtonovaca?! nuklearni rat!! eto pajtonovci tu i tamo još uvek živi niko nije bacio fatvu-anatemu na njih,nema se vremena..
Petak 21.09.2012. 15:39
Ovi su gori od sarajlija-rahatlija i njihovih novokomponovanih zena-maramlija..Nije lako ni jednim ni drugim..niti ih ko prima medju svoje niti zaboravljaju pretke i krsne slave..Turci ih se gade i samo im trebaju da destabilizuju zemlje bivse otomanske imperije..OTPAD koji niko ne voli i koji nikom ne treba !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online